- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Praznik košarke u Atini: Sjajni Milutinov i Olimpijakos posle produžetka slavili u derbiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Milutinov
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
Pratite nas
U neverovatnoj utakmici prvog kola Evrolige košarkaši Olimpijakosa savladali su ekipu Panatinaikosa posle produžetka rezultatom 88:78 (23:22, 13:21, 16:16, 22;15, 14:4).
Prvo kolo Evrolige donelo je nekoliko spektakularnih mečeva, ali istina je da su sve oči bile uprte ka Atini gde su se sastali grčki velikani Panatinaikos i Olimpijakos.
Očekivano, borba je bila uravnotežena što je pokazao i rezultat na kraju prve deonice posle koje je Olimpijakos imao minimalnu prednost 23:22. Kontinuitet u igri bolje je zadržao Panatinaikos koji je fokus stavio na odbranu u drugoj deonici u kojoj je Olimpijakos postigao samo 13 poena.
Posle izjednačene treće četvrtine, problem Panatinakosu mogao je da napravi početak poslednje deonice u koju su ušli izuzetno loše. Olimpijakos je napravio strašnu seriju od 10:0 u kojoj je četiri upisao Nikola Milutinov.
Ipak, na drugoj strani Grigonis, Slukas i Lesor vraćaju Panatinaikos u život, ali trojke Vilijamsa Gosa i Vokapa najavljuju dramu. Na nekoliko sekundi do kraja utakmice rezultat je bio nerešen, a onda je u svojim rukama imao loptu Slukas koji je mogao da donese pobedu Panatinaikosu.
Na neverovatan način lopta je izašla iz koša, pa je tako još jedna utakmica posle Fenerbahčea i Olimpije otišla u produžetak. Ponovo je Olimpijakos napravio seriju i ponovo je u centru pažnje bio Milutinov koji je pogodio preko Lesora za 7:0 u produžetku.
Trojku pogađa Vilijams Gos i donosi Olimpijakosu dvocifrenu prednost i seriju od 12:0 i time stavlja tačku na grčki derbi.
Najbolji igrač na utakmici bio je Slukas koji je postigao 20 poena, pratio ga je Grigonis sa 17, ali Olimpijakosova raspoložena trojka Vokap, Vilijams Gos i Milutinov bio je nezaustavljiv sa po 17,16 i 15 poena.
Samo za nijansu manje drame viđeno je u Španiji gde je Real Madrid za dlaku izbegao produžetke ili poraz od Baskonije koja je vodila tokom većeg dela utakmice i bila blizu velike pobede.
Ipak, u poslednjih deset minuta Real se vratio, ušao u seriji u napravio preokret za konačnih 79:77. Srpski reprezentativac je za Baskoniju postigao četiri poena, dok je najefikasniji igrač na meču bio Jabusele sa 18 poena.
Najmanji broj poena i najmanja drama viđena je na utakmici Valensije i Monaka, u kojoj je španski tim na kraju slavio rezultatom 70:65. Majk Džejms bio je sjajan upisavši 21 poena, sedam skokova i sedam asistencija, ali to nije bilo dovoljno za Monako.
Srpski reprezentativac Stefan Jović nije upisao poene, ali je upisao zapažene četiri asistencije.
Standings provided by Sofascore
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
SPORT
Spektakl u Istanbulu: Mirotić promašio šut za pobedu – Gudurić sprečio veću dramu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala