- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki F-16 postaje laka meta: Rusija unapređuje sisteme za elektronsko ratovanje

© AP Photo / Petros KaradjiasTurski F-16
Turski F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
Pratite nas
Ruski sistemi za elektronsko ratovanje, koji se koriste tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, biće optimizovani za onesposobljavanje radara na lovcima F-16, rekao je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom.
„Ruski sistemi za elektronsko ratovanje, koji se koriste u zoni specijalne operacije, dobiće optimizovana podešavanja za suzbijanje radara i opreme lovaca NATO F-16 koje zapadne zemlje planiraju da isporuče Kijevu“, rekao je naš sagovornik.
Kako je dodao, prema poznatim informacijama o elektronskoj opremi lovaca NATO, koje bi trebalo da dobije Kijev, biće ih lakše onesposobiti nego avione sovjetske proizvodnje koje poseduje Ukrajina.
Ranije je drugi izvor rekao za Sputnjik da ruski sistemi za elektronsko ratovanje sada mogu efikasno suzbijaju borbene avione ukrajinske vojske. Zbog toga ukrajinska avijacija redovno odustaje od izvršavanja borbenih zadataka i vraća se u bazu, istakao je on.
Prethodno je portparol Pentagona Patrik Rajder rekao da će u bazi u Arizoni u oktobru početi obuka ukrajinskih pilota da upravljaju lovcima F-16.
Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuka oružja Kijevu. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini – ne samo putem isporuke oružja, nego i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.
Lansiranje interkontinentalne balističke rakete „sarmat“  - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
RUSIJA
Putin: Ruski kontraudar na nuklearni napad ne bi preživeo nijedan neprijatelj
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
RUSIJA
Rusija: Bićemo spremni ako Amerika odluči da Kijevu isporuči oružje dugog dometa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala