- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Osijek: Plastika i dalje gori, prati se kvalitet vazduha

© FOTO HINA/ IGOR VUČKOVIĆPožar u preduzeću "Drava Internacional" u Osijeku
Požar u preduzeću Drava Internacional u Osijeku - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
Pratite nas
I dalje gori plastika u preduzeću "Drava Internacional" u Osijeku, ali se vatrogasci nadaju da bi tokom jutra mogli da ugase požar koji je planuo u sredu iza ponoći.
Štab Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je preporuku za obustavu rada firmi u Industrijskoj zoni Antunovac, za danas, a više informacija očekuje se nakon merenja kvaliteta vazduha, prenosi Indeks.hr
Neće biti nastave u Antunovcu i Ivanovcu zbog situacije s požarom na Brijestu.
Prvi rezultati pokazuju zagađenje vazduha koje je vidljivo i bez uređaja, s obzirom da je došlo i do nepovoljnog vremena, smog i magla su trenutno na području opštine Antunovac i očekuje se od štaba civilne zaštite preporuka koja će biti objavljena, navodi hrvatski portal.
Grad Osijek je na zvaničnim stranicama objavio da rezultati merenja kvaliteta vazduha pokazuju da nema zagađenja u gradu.
Požar koji je buknuo u krugu dvorišta preduzeća "Drava Internacional" je juče lokalizovan i pod nadzorom, saopštilo je Javno vatrogasno preduzeće Osijek.
Kako se navodi, prilikom gašenja požara uskladištene plastike povređena su tri vatrogasca, od kojih je jedan zadobio teže povrede, saopštila je HVZ.
Direktor KBC Osijek Željko Zubčić rekao je za "Večernji list" da je pacijent na intenzivnom odeljenju i na respiratoru, a da je zadobio opekotine visokog stepena na više od 50 odsto površine tela.
Veliki požar planuo je u sredu iza ponoći na deponiji uskladištene plastike "Drave Internacional" na izlazu iz Osijeka prema Brijestu, a uzrok je za sada nepoznat.
Vatrogasci - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
DRUŠTVO
Lokalizovan veliki požar u Osijeku, vatrogasac operisan i van životne opasnosti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala