- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Lokalizovan veliki požar u Osijeku, vatrogasac operisan i van životne opasnosti /video/

© Fotolia / WellphotoVatrogasci
Vatrogasci - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Požar koji je buknuo u krugu dvorišta preduzeća „Drava Internacional“ je lokalizovan i pod nadzorom, saopštilo je Javno vatrogasno preduzeće Osijek.
U toku je aktivno gašenje, a vatrogasci će ostati na terenu celu noć.
„Povukli smo deo vatrogasnih snaga i sada je angažovano oko 50 vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila“, rekao je županijski vatrogasni komandant Zoran Pakšec, preneo je „Indeks“.
Prilikom gašenja požara uskladištene plastike povređena su tri vatrogasca, od kojih je jedan zadobio teže povrede, saopštila je Hrvatska vatrogasna zajednica.
„Treći povređeni vatrogasac je stabilno“, rekla je za HRT načelnica urgentnog odeljenja Kliničko-bolničkog centra Osijek Vedrana Makarović, navodeći da je operacija prošla u redu i da je pacijent stabilno i van životne opasnosti.
Direktor KBC Osijek Željko Zubčić rekao je za „Večernji list“ da je pacijent na intenzivnom odeljenju i na respiratoru, a da je zadobio opekotine visokog stepena na više od 50 odsto površine tela.
Veliki požar planuo je noćas iza ponoći na deponiji uskladištene plastike „Drave Internacional“ na izlazu iz Osijeka prema Brijestu, a uzrok je za sada nepoznat.
MULTIMEDIJA
Veliki požar u osječkoj fabrici: Na snazi upozorenje građanima, povređena tri vatrogasca /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala