- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Veliki požar u osječkoj fabrici: Na snazi upozorenje građanima, povređena tri vatrogasca /video/

Pratite nas
U krugu osiječke kompanije „Drava internešenal“ izbio je veliki požar. Zapalila se plastika uskladištena na otvorenom, a vatra se proširila i na proizvodni pogon. Zbog velikog dima i zagađenja, građani su pozvani da ne izlaze napolje. Tri vatrogasca su povređena.
Požar gasi oko 180 vatrogasaca. Prema poslednjim informacijama, tri vatrogasca su povređena, od kojih jedan teže, preneo je portal „Indeks“.
Teže povređeni vatrogasac je tokom gašenja požara upao u šaht s vrelom plastikom i tom prilikom je zadobio ozbiljne opekotine i povrede, pa je hitno prevezen u KBC Osijek.
Za građane Osijeka jutros pre 5 časova oglasio se sistem za upozorenje.
„Požar je do sada, kad govorimo o području grada Osijeka, nezapamćenih razmera. Prema mojoj proceni, više od nekoliko hiljada kvadratnih metara“, izjavio je šef gradskog Štaba za civilnu zaštitu Dragan Vulin.
Za sada nema podataka koliko je zagađenje, ali su građani putem SMS poruka pozvani da, zbog velike količine dima i gasova, zatvore prozore i ne izlaze iz kuća.
Nastava u školama je obustavljena.
Požar je još aktivan, ali je stavljen pod kontrolu, a njegova aktivnost će, kažu sa terena, potrajati tokom čitavog dana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala