- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bečić: Odlučujući glas za formiranje vlasti ne može doći iz DPS

© Sputnik / Boban NovovićLider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić
Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
Pratite nas
Odlučujući glas za formiranje nove crnogorske vlasti ne može doći sa liste koju je predvodio DPS, bez obzira na tehničku odluku ko će biti u kom klubu poslanika, rekao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić
Bečić je kazao da napredak Crne Gore zavisi od čvrstoće i integriteta institucija, koji mogu formirati samo oni koji imaju čistu prošlost i nemaju toleranciju prema korupciji iz svojih redova.
„Imajući u vidu aktuelnu političku situaciju i krizu institucija sistema, kao i pokušaj destrukcije od strane identitetskih igrača, osjećam obavezu da se obratim građanima Crne Gore sa jasnim i preciznim stavovima. Prvo, za nas u Demokratskoj Crnoj Gori prioritet je uspješno formiranje nove 44. Vlade i konstituisanje Skupštine Crne Gore. Napredak naše države zavisi od čvrstoće i integriteta naših institucija“, kazao je Bečić u video obraćanju.
Drugo, kako kaže, istinski integritet institucija mogu oblikovati samo oni koji su neumorno radili na njihovom jačanju, koji imaju čistu prošlost, koji ne okreću leđa principima i ne tolerišu korupciju unutar svojih redova.
„Treće, s indignacijom odbacujem bilo kakve neosnovane tvrdnje prezentovane u medijima pod uticajem ekstremnih političkih frakcija oba politička pola. Naša dosljednost i odanost demokratskim principima je nepromijenjena. Lažne vijesti, spinovi, nedozvoljeni uticaji, moraju postati prošlost Crne Gore“, dodao je Bečić.
Četvrto, kako kaže, ključna vrijednost svake vlasti je karakter i dosljednost ljudi koji je oblikuju. Vlada koju bi oblikovali članovi naše partije biće utemeljena na principima koji nas vode od osnivanja Demokrata - naša vizija je evropski orjentisana Vlada koja čvrsto stoji uz sve svoje saveznike, jača evroatlantsko partnerstvo i dosljedno ispunjava sve međunarodne obaveze, pojašnjava Aleksa Bečić.
„Peto i možda najvažnije: nikada i nikom neću oprostiti nepravdu učinjenu našim građanima - progon neistomišljenika, vjernika, slobodnih građana, nezakonita praćenja, prisluškivanja, hapšenja, mafijašku okupaciju Crne Gore i njenih institucija, na desetine hiljada diskriminisanih radnika i nevinih građana, ekonomsko, pravno i moralno urušavanje naše zemlje“, istakao je Bečić.
Kaže da im nikada neće oprostiti Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića, slobodne novinare i „mnoge druge hrabre sinove i kćeri Crne Gore koji su dali svoje živote braneći čast i integritet naše domovine“.
„Njihova žrtva nas obavezuje da budemo čuvari pravde, slobode i demokratije. Šesto, neću dozvoliti da budućnost naše zemlje bude pisana rukama onih koji zatvaraju oči pred nepravdom i zločinima. Neka niko ne očekuje kompromise na štetu građana i državnog integriteta Crne Gore“, kazao je on.
Na kraju, dodaje, uz poziv na slogu i dogovor kolega koje u javnosti šalju različite političke poruke, „još jednom da ponovim jasan i nedvosmislen stav, uklesan u našim kongresnim dokumentima i odlukama, saopšten više puta javnosti i kolegama, a tiče se odnosa prema izbornoj listi DPS-a:
„Odlučujući glas za izbor nove vlasti ne može doći sa liste koju je predvodio DPS i njen predsjednik, bez obzira na tehničke odluke ko će biti u kom klubu poslanika. Da li treba da ovu rečenicu ponovim bezbroj puta kako bi ista bila jasna svim građanima i svim političkim subjektima“, kaže lider Demokrata.
Vlada Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
REGION
Šta se iza brda valja: Hoće li se Spajić osloniti na DPS kako bi formirao vladu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala