- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Treća pobeda u nizu za srpske odbojkaše: Živi san o Parizu – ali slede teški izazovi

© Foto: CEVOdbojkaši, odbojka, Srbija, muškarci
Odbojkaši, odbojka, Srbija, muškarci - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Odbojkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Finske rezultatom 25:21, 25:22, 25:23 u četvrtom meču kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.
Posle slabe partije i neočekivanog poraza od Turske, srpski odbojkaši ne dopuštaju nova iznenađenja i redom upisuju pobede. Treću u nizu ostvarili su protiv selekcie Finske i to odličnim rezultatom bez izgubljenog seta.
Iako se u svakom setu Finska borila sve do kraja i završnice su bile napete, odbojkaši Srbije bili su sigurniji kada je to bilo najpotrebnije.
Najviše se istakao Aleksandar Atanasijević sa 17 poena, dok je posle njega najbolji bio Marko Ivović sa 9 poena. Najviše problema srpskoj reprezentacija zadavao je Jokela koji je postigao 19 poena.
Srbija je tokom prvog seta stekla rano prednost od šest poena razlike, međutim Finci su uspeli da smanje zaostatak. Približili su se na samo poen razlike, ali to je bilo sve, do preokreta nisu mogli.
U drugom setu odbojkaši Finske pružili su znatno bolji otpor, srpski odbojkaši nisu mogli da steknu veću prednost jer se uglavnom igralo poen po poen sve do rezultata 21:20, kada su vezali dva poena i prelomili.
Finska se uporno vraćala u trećem setu, međutim i on je na kraju pripao istrajnim srpskim odbojkašima.
Naredni mečevi biće teži izazovi jer slede utakmice protiv izuzetno jakog Japana, kao i protiv nezgodne Amerike i Slovenije.
Odbojkaši Srbije Nikola Jovović i Marko Podraščanin - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
SPORT
Srbija dala Egiptu „set fore“, pa upisala drugu pobedu na putu ka Igrama u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala