- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija dala Egiptu „set fore“, pa upisala drugu pobedu na putu ka Igrama u Parizu

© Foto : CEVOdbojkaši Srbije Nikola Jovović i Marko Podraščanin
Odbojkaši Srbije Nikola Jovović i Marko Podraščanin - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
Pratite nas
Odbojkaši Srbije ostvarili su u drugi trijumf u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, nakon što su posle preokreta bili bolji od Egipta - 18:25, 25:19, 25:14, 25:16. Orlovi naredni meč igraju protiv Finske, i to već u sredu u istom terminu od 6 časova ujutru.
Izabranici selektora Igora Kolakovića loše su ušli u meč trećeg kola Grupe B kvalifikacija za Igre u Parizu 2024. godine, pošto su izgubili uvodni set rezultatom 25:18.
U startnoj postavi našli su se: Kujundžić, Luburić, Todorović, Krsmanović, Ivović i Kapur.
Brza i efikasna igra Egipćana stavila je u problem „plavu četu“, pa su Afrikanci posle 4:1, stigli uskoro i do 7:4, a najviše problema Srbiji je pravio Reda Hajkal sa snažnim servisima. Upravo su „bombe“ korektora Egipta pravile razliku na terenu, mučile su Srbiju koja je delovala sporo i neorganizovano.
Posle nešto više od 20 minuta borbe Egipćani su uspeli da stignu do osvajanja prvog seta.
Tada je došlo do delimičnog buđenja odbojkaša Srbije koji su se konsolidovali, kojima je pomoglo i to što je protivnik počeo da greši.
Rezltatski egal bio je do 14:14, a onda je Marko Ivović odličnim servisom i pre toga smečom s desne strane uspeo da donese dva poena prednosti.
Srbija je povećala razliku preko blokera Aleksandra Nedeljkovića, čijim je ulaskom u igru naša reprezentacija delovala znatno sigurnije u fazi odbrane.
Njegova dva poena uvela su drugi set u mirnu završnicu, a Srbiju gurnule ka izjednačenju - 25:19.
A onda demonstracija sile u trećem i četvrtom setu! Razigrali su se i razleteli po terenu Kolakovićevi Orlovi, koji su treću deonicu dobili 25:14. Prednjačili su Uroš Kovačević, pomenuti Nedeljković, a bio je tu i Marko Ivović.
Upravo je Ivović bio najefikasniji u redovima Srbije do tog vođstva od 2:1 u setovima, postigao je 12 poena, pratio ga je Kovačević sa 10.
NIje bilo spasa za Egipćane jer je Srbija posle lošeg otvaranja meča došla do svoje prepoznatljive i energične igre.
U četvrtom setu, ponovo su Orlovi bili ti koji su diktirali tempo i pitali se za sve na terenu, pa je iz takvog odnosa snaga usledila i druga pobeda nad afričim selekcijama na kvalifikacionom turniru u Tokiju, a rezultat četvrtog seta bio je 25:16.
Prethodno je rutinski savladan Tunis, sada i šampion Afrike Egipat. Srbija je tako i treći put u isto toliko međusobnih mečeva sa Egiptom upisala pobedu.
Srbija trenutno u Grupi B zauzima drugu poziciju sa učinkom od dve pobede uz poraz, dok su prvoplasirani Slovenci maksimalni 3-0. Ipak, Amerika, Japan i Turska imaju po meč zaostatka, a samo Sjedinjene Američke Države uz Sloveniju nemaju poraz u dosadašnjem toku turnira za plasman na Igre u Parizu.
Srbija do kraja kvalifikacionog turnira ima još mečeve sa Finskom, Japanom, Amerikom i Slovenijom.
Podsetimo, samo dve najbolje plasirane selekcije obezbediće vizu za Olimpijske igre.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Kapetan Lars i Igor Kolaković - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
Srbija zakomplikovala sebi život, Kolaković poručuje: „Nismo očekivali“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala