- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nejmar nije znao ko je Mitrović – a danas mu se divi

© AFP 2023 / ATTA KENAREAleksandar Mitrović i Nejmar
Aleksandar Mitrović i Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, srpski fudbaler, postigao je novi gol u dresu Al Hilala, a rekacija Nejmara govori da je Brazilac sve više oduševljen Srbinom. Mitrovićev gol slavio je kao svoj, a zanimljivo je da do pre samo nekoliko godina Nejmar nije znao ko je Mitrović.
Fudbaleri Al Hilala pobedili su u drugom kolu azijske Lige šampiona ekipu Mazandarana rezultatom 3:0, a u listu strelaca upisao se najpre Aleksandar Mitrović.
Srpski napadač upisao je sedmi gol na osmoj utakmici Al Hilala, a uzbuđeno mu je među prvima pritrčao Nejmar koji je kako deluje u sjajnim odnosima sa Mitrovićem. To je dokazala i neprijatna situacija u kojoj se Mitrović našao posle faula kada su ga opkolili protivnički fudbaleri.
Iz mase je neko srpskom fudbaleru lupio šamar, a Nejmar je odmah pritrčao da pomogne. Imao je brazilski fudbaler priliku da za kratko vreme u Al Hilalu upozna Mitrovića, a zanimljivo je da ranije nije ni čuo za njega.
Pred Svetsko prvensgvo u Rusiji koje se održavalo 2018. godine Nejmar je u podkastu "Poen i Vuj" govorio o rivalima na tom Mundijalu, a među njima je bila i reprezentacija Srbije koja je i tada velike nade polagala u Mitrovića. Međutim, Nejmar ni čuo za njega.
"Da li znaš ko je Mitrović iz Fulama?", upitao je ga je voditelj koji je inače srpskog porekla.
"Ne", bio je kratak i jasan Nejmar.
Srpski napadač te godine je stigao u Fulam i već je na sebe skrenuo pažnju, međutim ne kada je reč o Brazilcu. Pet godina kasnije Mitrović je bio među najboljim strellcima Premijer lige, a svoje umeće nastavio je da pokazuje u Saudijskoj Arabiji gde sada saigraču Nejmaru nije moglo da promakne takvo umeće.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
SPORT
Mitrović dao gol, pa dobio šamar i završio na travi – prvenac Nejmara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala