- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako čuvati Jokića? „Zagorčajte mu život“

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Entoni Dejvis
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
Pratite nas
Nedavno je „ESPN“ Nikolu Jokića, srpskog košarkaša, proglasio najboljim igračem NBA lige. Jokić nije prethodne sezone dobio MVP priznanje osim u finalu, ali slušajući stručnjake najjače lige na svetu jasno je šta misle o tome. Stiv Ker, trener Golden Stejta, objasnio je kako Jokića niko ne ume da čuva, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.
Glavna enigma za sve NBA timove je kako da, kada se sretnu sa Denverom, čuvaju Nikolu Jokića koji je Ngetse prošle sezone odveo do trofeja i tako pokazao da rešenje zapravo možda i ne postoji.
Stiv Ker veruje da je najbolji odbrambeni igrač u ligi Entoni Dejvis, košarkaš Los Anđeles Lejkersa, međutim ni on nije sprečio srpskog asa da izvede svoje majstorije na parketu.
„Svi kažu: ‘Neophodan vam je neko ko će da brani Nikolu Jokića. Mislim da je Entoni Dejvis odigrao ključnu ulogu u našoj seriji prošle sezone protiv Lejkersa u drugom kolu. Jednostavno nam je uskratio prostor i igrao sjajno u obrani. On je ubedljivo najbolji obrambeni centar u NBA ligi,“ rekao je Ker koji je verovao da Dejvis ume da zaustavi Jokića.
Nagesti su u polufinalu slavili u sva četiri meča, a samo Nikola dao je na te četiri utakmice ukupnpo 101 poen.
„A onda je Denver razbio Lejkerse, a Jokić je bio neverovatan. Dakle, ako se Dejvis muči sa Jokićem, onda se muče i svi ostali. Ne možete samo da pogledate i kažete da nam je potreban neko veliki i jak da čuva Jokića. Pre svega treba da razmislimo kako da delujemo, kako da igramo utakmicu kad protiv tebe igra takav tip“, istakao je trener Golden Stejta.
Rešenje je jednostavno kako Ker veruje pokušaj da se Nikoli zagorča život.
„Pa, uz pomoć plejmejkera, dodavanja, zagorčavajući mu život na sve moguće načine. To je ravnoteža koja je stvarno potrebna. Možete baciti velikog tipa na Jokića i to neće napraviti razliku. Ali u isto vreme, bićete manje efikasni u napadu“ , zaključio je Ker.
Jokić na kraju sezone nije bio najkorisniji igrač lige, međutim to priznanje dobio je u finalnoj seriji. Tokom plej-ofa Nikola je odigrao 20 utakmica, a prosečno je ubacivao 30 poena, 13,5 skokova i 9,5 asistencija.
Frenk Kaminski - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
SPORT
Srpski geni se ne mogu sakriti /video/
Kemba Voker - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
SPORT
Amerika je prošlost – sada želi da vidi Srbiju: „Jedva čekam!“
Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
SPORT
Teodosić otkrio dva motiva za povratak u Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala