- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teodosić otkrio dva motiva za povratak u Srbiju

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Miloš Teodosić
Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić izjavio je da je srećan što će igrati ove sezone za crveno-bele i dodao da želi da se sa šampionom Srbije bori za nešto veliko.
Teodosić je u letnjem prelaznom roku stigao u Crvenu zvezdu iz Virtusa. On je na početku razgovora rekao da je generalno zadovoljan dosadašnjom karijerom.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
SPORT
Vreme je za novu sezonu ABA lige – Partizan i Zvezda opet u glavnoj ulozi
"Sigurno da je bilo možda nekih prilika da je mogao da se osvoji koji trofej više, ali ne bih menjao mnogo. Za sada je sve bilo zadovoljavajuće", rekao je Teodosić za klupski sajt.
On je istakao da je srećan što će igrati za Crvenu zvezdu, pošto navija za ovaj klub.
"Možda nemam pravu sliku jer nije odigrana nijedna zvanična utakmica. Možda ću veći utisak imati posle prvih odigranih utakmica. Iz godine u godinu je bilo priča, bilo je dogovora. Dogovor je bio sa predsednikom kluba da ove godine dođem. Dogovorili smo se za dva minuta, srećan sam. Znam da će biti mnogo rada, nervoze i svega, ali videćemo. Treba da se fokusiramo i koncentrišemo na nas i našu igru. Siguran sam da će tako i rezultati da dođu", dodao je Teodosić.
On je prokomentarisao nedavnu izjavu Nemanju Nedovića da je ovo možda najjači tim Crvene zvezda u novijoj istoriji kluba.
"Sigurno je da je jedna iskusna ekipa, sa iskusnim trenerom. Da li je ovo najjača Zvezda ikada? Ne znam, ne bih ulazio u to. Na nama je da radimo i uz pomoć navijača da otvorimo što je moguće bolje i da uđemo što ranije u samopouzdanje. Sa tim možemo da napravimo super rezultat. Ne bih bio euforičan ni davao prognoze. Potrebno je da utakmicu po utakmicu gradimo atmosferu da igramo do maja ili juna", naveo je Teodosić.
Crvena zvezda će u prvom kolu Evrolige petog oktobra u Beogradu igrati protiv Asvela.
"Sigurno da će biti za mene vrlo emotivno i nešto što sam dugo priželjkivao. Siguran sam da će naši navijači doći i podržati nas, ekipu koja može da napravi mnogo toga. Ovo je nova ekipa, moraju biti strpljivi, trebaće vremena da se uigramo. Imali smo nekih problema u pripremnom periodu sa povredama. Nije bilo vremena koliko je trebalo da treniramo zajedno, ali kako nama, tako i drugim ekipama. Od prve utakmice sa Asvelom moramo da uđemo koncentrišemo i da treba da se borimo za nešto veliko", istakao je novi košarkaš Crvene zvezde.
Teodosić je naveo su Crvena zvezda i uspesi sa ovim klubom bili glavni motivi da se vrati u Srbiju.
"Jedan od motiva je Zvezda, a drugi motiv je da se napravi nešto veliko sa Zvezdom. Osvajati trofeje u inostranstvu je sjajno, ali osvajati trofeje sa klubom iz Srbije i sa klubom za koji navijaš je posebno. To je nešto što želim da osetim i doživim", rekao je Teodosić.
On se prisetio Evropskog prvenstva 2009. u Poljskoj na kojem je Srbija osvojila srebrnu medalju.
"Meni je prva asocijacija, ne računajući mlađe kategorije i Železnik, ta 2009. i Poljska, gde smo napravili posle mnogo godina lep rezultat sa reprezentacijom, sa jednom mladom ekipom. Očekivanja nisu ni blizu bila velika. To je bila i moja prva lična promocija na visokom nivou. To prvenstvo je za mene posebno", podsetio je Teodosić.
On je od 2017. do 2019. igrao za Los Anđeles Kliperse.
"Posle 22, 23, 24 godine sam prestao da se dokazujem drugima. Razlog zašto sam otišao u Ameriku je bio taj, da vidim koliko mogu da igram sa najboljim igračima na svetu. Drago mi je što sam bio tamo. Iz ove perspektive žao mi je što nisam otišao ranije. Na kraju je moj boravak bio sasvim drugačiji. Ne kajem se, drago mi je što sam video sve tamo. Lepo iskustvo koje je mene promenilo na bolje i moj pogled na košarku", izjavio je Teodosić.
Crvena zvezda će u subotu u prvom kolu ABA lige gostovati ekipi Igokee.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala