- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Turska izvela vazdušni napad na objekte Radničke partije Kurdistana

© AP Photo / Ali UnalVatrogasci, hitne službe i policija na mestu napada ispred turskog parlamenta u Ankari
Vatrogasci, hitne službe i policija na mestu napada ispred turskog parlamenta u Ankari - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
Pratite nas
Turska je izvela vazdušne napade na objekte Radničke partije Kurdistana u severnom Iraku nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, saopštilo je Ministarstvo nacionalne odbrane Turske.
„Vazdušni napadi izvršeni su na objekte terorista u oblastima Metina, Hakurk, Kandil i Gara na severu Iraka. Uništeno je ukupno 20 objekata terorista, a veliki broj terorista je neutralisan“, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Podsetimo, jaka eksplozija odjeknula je u nedelju u Ankari, u neposrednoj blizini zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, a turske vlasti saopštile su da se radi o terorističkom napadu.
Oružani sukob sa Radničkom partijom Kurdistana počeo je u Turskoj 1984. godine, a obnovljen je 2015. godine. U severnom Iraku nalaze se baze RPK, protiv kojih turske oružane snage izvode vazdušne i kopnene operacije. Prisustvo turskih trupa u logoru Zlikan severoistočno od Mosula dugo je bilo izvor nesuglasica između Bagdada i Ankare, koja opravdava prisustvo potrebom za borbu protiv zabranjene RPK.
Mesto eksplozije tokom terorističkog napada kod zgrade ministarstva unutrašnjih poslova Turske u Ankari - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
SVET
Turska: Grupa „Bataljon besmrtnika“ izvela bombaški napad u Ankari
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala