- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Turska: Grupa „Bataljon besmrtnika“ izvela bombaški napad u Ankari

© Sputnik / Maksim DurnjevMesto eksplozije tokom terorističkog napada kod zgrade ministarstva unutrašnjih poslova Turske u Ankari
Mesto eksplozije tokom terorističkog napada kod zgrade ministarstva unutrašnjih poslova Turske u Ankari - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
Pratite nas
Novinski sajt ANF njuz, blizak militantnoj grupi Radnička partija Kurdistana (PKK), objavio je da je grupa pod nazivom „Bataljon besmrtnika“ izvela danas bombaški napad u turskoj prestonici Ankari.
Dvojica terorista izvela su bombaški napad ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, usled čega su lakše povređena dvojica policajca, preneo je Rojters.
Jedan napadač se razneo, a drugog je ubila policija, navele su lokalne vlasti.
Napad se dogodio u centralnoj četvrti Kizilaj, na dan kada predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan prisustvuje sednici parlamenta koji se nalazi na kilometar od zgrade MUP-a.
Erdogan je izjavio da teroristi, koji su izveli bombaški napad ispred Ministarstva unutrašnjih posova u Ankari, nisu uspeli u svom poslednjem pokušaju da ugroze mir i bezbednost građana.
„Oni nisu ostvarili svoje ciljeve i nikad ih neće ostvariti“, rekao je Erdogan obraćajući se poslanicima u turskom parlamentu.
On je dodao da će Turska nastaviti da osigurava južne granice od militanata koji dolaze spolja.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
SVET
Erdogan o napadu u Ankari: Poslednji trzaji terorista
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala