- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija razbila Tunis za prvu pobedu na putu ka Olimpijskim igrama

© Foto : CEV - Conny Kurth / www.kurth-media.deSrpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
Pratite nas
Lako, brzo i ubedljivo! Odbojkaši Srbije upisali su prvu pobedu na kvalifikacionom turniru u Tokiju za plasman na Olimpijske igre 2024. godine, a pred njima je pao Tunis - 25:21, 25:16, 25:21.
Arhivirali su srpski odbojkaši neočekivani poraz od Turske na startu kvalifikacija i odigrali su odličan meč protiv slabijeg rivala.
Izabranici selektora Igora Kolakovića izašli su maksimalno fokusirano na bojište i u tri seta završili posao protiv Tunisa.
Srbija je imala samo u prvom setu zaostatak od 5:2, da bi usledilo "buđenje" Orlova i preokret za dobijanje prvog seta rezultatom 25:21.
Blistali su Ivović i Luburić. Rutinski drugi set sa čak devet poena razlike, nešto nalin onome što su Turci uradili "plavoj četi" dan ranije, kada je rezultat bio 25:14.
Sada je Srbija bila ta koja je diktirala tempo i koja se pitala apsolutno za sve. Baš kao što se i očekivalo. Ivović, Luburić i drugovi dozvolili su rivalu u tom drugom setu samo 16 poena.
Najveći otpor Tunis je pružio u trećem setu, koji je takođe na kraju pripao Srbiji, ovoga puta rezultat na semaforu bio je identičan kao i u prvom setu - 25:21.
Najefikasniji srpski odbojkaš bio je Dražen Luburić sa 18 poena, sledio ga je Pavle Perić sa 14, dok je Marko Ivović brojao do 12.
Selektor Igor Kolaković odlučio je da u meču sa Tunisom odmori nosioce igre Marka Podraščanina, Aleksandra Atanasijevića i Uroša Kovačevića.
Sledeći meč "plava četa" igra protiv Egipta, taj susret zakazan je za 3. oktobar, takođe od šest časova po srednjevropskom vremenu.
Podsetimo, od osam reprezentacija koliko se nalazi u grupi na turniru u Tokiju, dve prvoplasirane izboriće plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
„Plava četa“ pala na prvom ispitu – Srbija poražena od Turske i udaljena od Pariza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala