- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Plava četa“ pala na prvom ispitu – Srbija poražena od Turske i udaljena od Pariza

© Foto : CEVSrpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Turske rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 20:25, 25:14, 25:20 na startu kvalifikacionog turnira u Tokiju za plasman na Olimpijske igre.
Izabranici selektora Igora Kolakovića prikazali su dva lica u sudaru s Turcima. Uvodni set si izgubili posle velike borbe, da bi u nastavku došlo do „buđenja“ Atanasijevića, Kujundžića, Ivovića i ostalih koji su posle gubitka prvog seta uspeli da se konsoliduju i da dođu do izjednačenja – 25:20.
Ipak, u trećem setu došlo je do neshvatljivog pada u igri „plave čete“ koja je razbijena s ubedljivih 25:14. Jednostavno, srpski odbojkaši nisu mogli da odgovore napadima Turaka i pali su dvocifrenom razlikom.
Ispostavilo se da posle toga ekipi nije bilo povratka, i Turci su dobili i treći set rezultatom 25:20, što je bilo dovoljno da upišu prvi trijumf na putu ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.
Najefikasniji pojedinac u taboru Srbije bio je Miran Kujundžić sa 16 poena, pratio ga je Aleksandar Atanasijević koji je postigao 13 poena. Orlovi su imali čak 25 grešaka.
Priliku za popravni odbojkaši Srbije imaće već u nedelju, takođe od šest sati ujutru, kada se sastaju sa Tunisom koji je takođe izgubio u prvom kolu od Slovenije s ubedljivih 3:0.
Podsetimo, plasman na Olimpijske igre iz Grupe koja broji osam nacionalnih timova, obezbediće samo dve najbolje selekcije.
RB Lajpcig - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
Nemci ne tolerišu „flert“ – karta u jednom smeru pred derbi s najvećim rivalom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala