- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemci ne tolerišu „flert“ – karta u jednom smeru pred derbi s najvećim rivalom

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIRB Lajpcig
RB Lajpcig - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Velika bura digla se u nemačkom fudbalu pred veliki derbi između Lajpciga i Bajern Minhena, a u centru pažnje našao se sportski direktor Lajpciga Maks Eberl koji je dobio otkaz! Prema pisanju nemačkih medija pregovarao je sa Bavarcima o prelasku na novi posao.
Lajpcig ne prašta „flert“, koketiranje i dogovore iza leđa. Klub je ekspresno reagovao i dan uoči derbija koji je zakazan za subotu od 18 časova i 30 minuta, rešio je razreši dužnosti čoveka koji je bio zadužen za sportska pitanja, a sve zbog toga jer se u Nemačkoj pronela priča da je „pikirao“ mesto Hasana Salihamidžića, popularnog Brace, koji je smenjen s mesta sportskog direktora Bajern Minhena.
Lajcpig je sve to elegantno uradio, pravdajući takvu odluku činjenicom da se Maks Eberla nije poistovetio s klubom, zahvalivši mu se na saradnji, uprkos tome da su rezultati ove sezone fantastični i da je ekipa na u samom vrhu Bundeslige. Lajpcig je peti sa 12 bodova uz gol-razliku 14:4, Bajern je drugi sa 13 bodova, oba tima imaju utakmicu manje od lidera Dortmunda koji je u petak uveče u premijernom meču šestog kola Bundeslige pobedio Hofenhajm u gostima rezultatom 3:1 (2:1).
„Lajpcig momentalno otpušta Maksa Eberla. Nedostatak posvećenosti klubu nas je primorao na ovakvu odluku. Dešava se potpuno nezavisno od toma i rezultata na terenu. Sportski direktor Ruven Šreder preuzima sportski menadžment. Hvala Maksu na svemu što je pružio Lajpcigu“, navedeno je u kratkom, ali jasnom saopštenju stabilnog bundesligaša.
Prema navodima nemačkih medija nema dileme da je naredna destinacija Maksa Eberle Bajern Minhen, jer je to njegov san, još dok je radio u Borusiji Menhengladbah.
Oglasio se i Eberla pre nego što je dobio „kartu u jednom pravcu“, pokušao je da se opravda i odbrani, ali mu to nije pomoglo.
„Imam ugovor sa Lajpcigom, ali nemojte da pred derbi s Bajernom pričamo o meni jer je na redu utakmica dva, trenutno najbolja kluba u Nemačkoj. Lajpcig je napravio respektabilan i jak timi otvorili smo sezonu na pravi način, sada to želimo da potvrdimo pobedom u derbiju s Bajernom“ poručio je, sada već bivši sportski direktor Reb Bul Lajpciga.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
SPORT
Mitar dao novi gol i tako ispravio Nejmarovu „brljotinu“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala