- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

PAO se obrukao za sve pare: Crna serija i 11 poena za poluvreme!

© Foto : FIBAErgin Ataman
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
Pratite nas
Olimpijakos je apsolutni vladar grčke košarke! To se videlo u finalu Superkupa u kom su „razmontirali“ skupoceni Panatinaikos rezultatom 75:51. „Atinski zeleni“ su za poluvreme ubacili samo 11 poena, a prethodno su najvećem rivalu dopustili u ranoj fazi meča seriju 27:0!
Turčin Ergin Ataman koji je napustio Anadolu Efes i otisnuo se preko Bosfora do Atine kako bi postao ravnopravan takmac sa Olimpijakosom, doživeo je verovatno jedan od najčudnijih i najtežih poraza u bogatoj trenerskoj karijeri.
Tim u koji su uloženi milioni, koji je u samo jednom prelaznom roku doveo Huana Ernangomeza iz NBA lige iz Toronta, ikonu Olimpijakosa Kostasa Slukasa, kao i Luku Vildosu iz Crvene zvezde, te snažnog centra Partizana Matijasa Lesora, i Amerikanca Džerijana Grenta, obrukao se za sve pare! Za sve te silno „skrcane“ milione.
Olimpijakos je uspeo od 5:4 da zatrpa koš najvećeg i najljućeg rivala, usledila je „rafalna paljba“ – demonstracija sile i nemoći s druge strane, jer je usledila serija 27:0 za nestvarnih i nedopustivih na semaforu 32:4!
Već tada je bilo jasno da se crno piše „skupocenoj igrački“ u rukama Turčina Atamana koju mu je poklonio vlasnik Dimitris Janakopulos.
Nesrećni i nesnađeni Panatinaikos ubacio je do odlaska na poluvreme Superkupa Grčke mizernih 11 poena, dok je Olimpijakos bio na 37.
U nastavku susreta kud i kamo bolje izdanje „atinskih zelenih“, ali nedovoljno da se bilo šta drastičnije promeni i da se ugrozi sigurna pobeda kluba iz Pireja.
Na Panatinaikosu je da dobro sumira utiske posle očajnog izdanja u prvom poluvremenu , jer se nešto što je trebalo da bude finale i borba za trofej, pretvorilo u totalni debakl.
Srpski reprezentativac Nikola Milutinov bio je solidan u trijumfu crveno-belih iz Atine, postigao je 10 poena i imao četiri uhvaćene lopte.
S druge strane, upravo je skupo plaćeni Huan Ernangomez bio najefikasniji sa 15 poena i šest uhvaćenih lopti za 32 minuta provedenih na parketu.
Pomenuti Amerikanac koji je stigao iz Karšijake izbrojao je do 14 poena, Argentinac iz Zvezde Luka Vildosa bio je „nevidljiv“ na parketu, bez košgeterskog učinka za 20 minuta u igri... Lesor je zaustavljen na osam poena, a Olimpijakos je na kraju slavio rezultatom 75:51.
Majk Tobi - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
Zvezdin uspešan početak – Dončićev saigrač se dobro pokazao
Nikola Topić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
Odlična partija mladog Topića na startu ABA lige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala