- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin uspešan početak – Dončićev saigrač se dobro pokazao

© Foto : ABA liga / Marija Vuruna, IgokeaMajk Tobi
Majk Tobi - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde otvorili su novu sezonu - pobedom. Crveno-beli su na startu ABA lige gostovali Igokei, a meč je završen rezultatom 81:63. Igrači Duška Ivanovića pružili su bolju igru u drugom, nego u prvom poluvremenu, i zasluženo su stigli do trijumfa.
Majk Tobi, saigrač Luke Dončića iz reprezentacije Slovenije, ostavio je dobar utisak i može se reći da je vukao Zvezdu ka trijumfu na ovom meču. Završio je duel sa 19 poena i osam skokova.
Rokas Gedraitis je dodao 12, a Dalibor Ilić 11 poena. Jedan manje ubacio je Mitrović. Miloš Teodosić je podelio sedam asistencija i pored toga ubacio četiri poena.
Videlo se da Zvezda još nije uhvatila pravi ritam, bila je prva utakmica u sezoni, a najbolji utisak u prvom poluvremenu ostavio je Litvanac Rokas Gedraitis koji je odlično gađao sa distance.
Sa druge strane Igokea je uzvraćala poenima Gordića, Jeremića i Tanaskovića, tako da su crveno-beli otišli na pauzu sa prednošću od osam poena u lepoj atmosferi dvorane u Laktašima.
Plejmejker Igokee Stefan Mudi pokazao je kako ne treba da se šutira za tri poena, jedva da je obruč pogađao, dok je Miloš Teodosić sa druge strane diktirao ritam kako on zna, a Majk Tobi pogađao i koristio svaku šansu.
Zato su crveno-beli napravili seriju 10-2 na startu drugog poluvremena. Ispostavilo se da je tu Zvezda prelomila susret i do kraja odradila posao.
Za prvu pobedu u sezoni.
Nikola Topić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
Odlična partija mladog Topića na startu ABA lige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala