- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksa otkrio tajnu uspeha: „Ceo sam se okupao u Moravi“

© Foto : FIBAAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
Pratite nas
As Partizana i reprezentativac Srbije Aleksa Avramović, otkrio je prilikom gostovanja u emisiji „Šarenica“ koja se emitije na RTS-u, da je nacionalni tim na Mundobasketu gde je osvojeno srebro krasio neverovatan timski duh, kao i da se okupao u Moravi u rodnom Čačku, što je sinonim za uspeh.
Kažu da ko opere ruke u Zapadnoj Moravi koja protiče kroz Čačak, da će imati sreće, za košarkaše da će imati „mekanu ruku“ i precizan šut. Aleksa, koji je postao miljenik nacije zbog neverovatne spontanosti, iskrenosti i fanatične borbenosti, otkrio je da je Morava i te kako imala udela za njegove ogroman uspeh, čime je još jednom potvrđen čuveni košarkaški mi o pranju ruke u Moravi.
„Ceo sam se kupao u Moravi. To je mi, legendarnog trenera Aca Puša. Napustio nas je pre neku godinu i to o d tada traje. Čačak je poznat po šuterima, ja nisam baš poznat po tome“, rekao je Aleksa.
Avramović je izjavio da je Srbija imala trojicu nosilaca igre, kao i da je ponosan na to što je bio deo reprezentacije koju je s klupe vodio selektor Svetislav Pešić, i koja je zaustavljena na Mundobasketu tek u finalu u duelu sa Nemačkom.
„Izuzetno sam ponosam što sam bio deo te ekipe. Ginuli smo jedni za druge, naš uspeh ima posebnu draž. Ono što se desilo Boriši nas je zbližilo. Svako od nas je ostavio ego po strani, igrali smo za svoju reprezentaciju. Radili smo ono što je od nas selektor zahtevao i svako je imao svoju ulogu. Što se nosilaca igre tiče, bilo ih je trojica. Stefan Jović, Nikola Milutinov i kapiten Bogdan Bogdanović. Oni su dugo u reprezentaciji, dok ima nas kojima je ovo bilo prvo ili drugo takmičenje za reprezentaciju“, rekao je gostujući u „Šarenici“ Aleksa Avramović.
Za kraj je plejmejker Partizana konstatovao i šta je nedostajalo Srbiji da osvoji zlato u Manili.
„U finalu nam je falio Ognjen Dobrić. On je radio velike stvari za tim, a tu je i povreda Milutinova koji nije trenirao. Da je on bio na 100 odsto, osvojili bismo zlato“, zaključio je miljenik nacije Aleksa Avramović.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
SPORT
PAO se obrukao za sve pare: Crna serija i 11 poena za poluvreme!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala