- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Pucali sebi u nogu“ i odrekli se Rusa – usledio raspad sistema!

© REUTERS / ANNEGRET HILSEŠalke fudbal
Šalke fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Fudbaleri Šalkea iz Gelzenkirhena prolaze kroz izuzetno težak period, jedan od najtežih u istoriji kluba, jer posle ispadanja iz Bundeslige u Cvajtu, sada sigurno hitaju ka trećoj ligi. Rasulo je usledilo nakon što su se odrekli „Gasproma“, odnosno raskinuli su saradnju s Rusima kada su krenula dešavanja u Ukrajini.
Ipostaviće se da je nemački gigant „pucao sebi u nogu“, odrekao se generalnog sponzora, stotina miliona evra i od tada je usledila agonija – totalni raspad sistema.
Šalke je ponovo izgubio u Cvajti, ovoga puta u premijernom meču osmog kola od Paderborna rezultatom 3:1, i ekipa je ostala na mizernih sedam bodova iz osam kola, uz gol-razliku 13:18.
Odlazak velikog broja najboljih fudbalera koje klub više nije imao da plaća jer je skinuo s dresa logo „Gasproma“, ekspresno je doveo do očajnih rezultata. Nije pomogla ni šok-terapija i smena trenera Tomasa Rajha u prethodnom kolu posle poraza od Sankt Paulija. Njega je za meč sa Paderbornom zamenio Matijas Krozjer koji je samo prelazno rešenje, ali je epilog bio isti i usledio je još jedan poraz.
Podsetimo, Šalke je u sedam navrata osvajao trofej Bundeslige, njihov najveći uspeh na evropskoj sceni je osvajanje UEFA kupa 1997. godine, dok su u Ligi šampiona u sezoni 2010/11. Stigli do polufinala.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
RB Lajpcig - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
Nemci ne tolerišu „flert“ – karta u jednom smeru pred derbi s najvećim rivalom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala