- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Avioni američke koalicije u Siriji šest puta stvorili opasne situacije

© AP Photo / Ahn Young-joonAmerički vojni avioni F-16
Američki vojni avioni F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Avioni i bespilotne letelice međunarodne antiterorističke koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama šest puta su tokom proteklog dana stvarali opasne situacije u oblasti El Tanfa u Siriji, saopštio je zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.
Kako je naveo, u oblasti El Tanfa zabeleženo je šest kršenja Protokola dekonfliktacije od 9. decembra 2019. u vezi sa letovima bespilotnih letelica koji nisu koordinisani sa ruskom stranom, od strane dva para lovaca F-16 i para lovaca „rafal“ američke koalicije.
„Ovakvim dejstvima koalicija nastavlja da stvara opasne preduslove za vazdušne incidente, a takođe zaoštrava situaciju u vazdušnom prostoru Sirije“, precizirao je kontraadmiral.
On je dodao da su tokom prethodnog dana jedinice ruske vojne policije izvršile patrole u ​​provincijama Alep, Raka i Hasaka. Osim toga, nastavljeno je praćenje poštovanja prekida borbenih dejstava između zaraćenih strana.
„U zoni deeskalacije u Idlibu u protekla 24 sata zabeležena su četiri napada terorističkih grupa na položaje sirijskih vladinih snaga“, rekao je Kulit.
Ruski lovac Su-57 u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
RUSIJA
Sirija: Ruske snage uništile fabriku za proizvodnju dronova terorista u Idlibu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala