- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sirija: Ruske snage uništile fabriku za proizvodnju dronova terorista u Idlibu

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski lovac Su-57 u Siriji
Ruski lovac Su-57 u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage Rusije pogodile su proizvodne pogone, skladišta terorističkih bespilotnih letelica u sirijskoj provinciji Idlib, saopštio je na konferenciji za medije zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.
Kontraadmiral je precizirao da su ruske Vazdušno-kosmičke snage 27. septembra 2023. izvele napad na terorističke ciljeve u oblasti naselja Haluba i El Ankavi u provinciji Idlib.
„Uništeni su proizvodni pogoni i skladišta bespilotnih letelica koje militanti koriste za napade na položaje vladinih snaga i civila Sirije, kao i podzemna teroristička skloništa“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, tokom prethodnog dana u oblasti El Tanfa zabeleženo je 11 narušavanja od strane dva para lovaca „tajfun“, dva para lovaca „rafal“, aviona za elektronsko izviđanje i osmatranje MC-12W i dve višenamenske bespilotne letelice MQ-1C koalicije.
Za 24 časa zabeleženo je da je koalicija devet puta prekršila protokol dekonfliktacije od 9. decembra 2019. godine u vezi sa letovima bespilotnih letelica koji nisu koordinisani sa ruskom stranom.
Višenamenski lovac Su-35 u pratnji aviona predsednika Rusije na putu za Siriju - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
RUSIJA
Novi incident na sirijskom nebu: Američki dron se opasno približio ruskom Su-35
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala