- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi incident na sirijskom nebu: Američki dron se opasno približio ruskom Su-35

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac Su-35 u pratnji aviona predsednika Rusije na putu za Siriju
Višenamenski lovac Su-35 u pratnji aviona predsednika Rusije na putu za Siriju - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
Pratite nas
Dron MK-9, međunarodne koalicije na čelu sa Sjedinjenim Državama, opasno se približio lovcu Su-35, ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga iznad Sirije, rekao je kontraadmiral Vadim Kulit, zamenik šefa Ruskog centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji.

„Dana 16. septembra u 11.05 na visini od oko 6.700 metara došlo je do opasnog približavanja bespilotne letelice MK-9 „koalicije“ i aviona Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koji je izvodio planirani let duž severne granice Sirije. Ruski pilot je, pokazujući visok stepen profesionalizma, blagovremeno je preduzeo neophodne mere kako bi sprečio sudar“, rekao je on.

Kulit je saopštio da je koalicija prekršila protokol o dekonfliktizaciji u sirijskom vazdušnom prostoru.
„U oblasti Tanfa zabeleženo je pet prekršaja para lovaca F-35, para lovaca F-16 i jedne višenamenske bespilotne letelice MK-1C“, dodao je on.
Pored toga, prema rečima zamenika načelnika Centralne vojne komande, pet sirijskih vojnika je ranjeno u napadu militanata terorističke grupe Nusra front (zabranjene u Ruskoj Federaciji) na vladine položaje u provinciji Idlib.
Naftna rafinerija u blizini grada Ramlan na severu Sirije. - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SVET
Sirija traži od Amerike odštetu za ukradene naftne resurse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala