- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Finski Apolon“ skinuo uniformu i vraća se najvećoj ljubavi /foto/

© Foto : FIBALauri Markanen
Lauri Markanen - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Najbolji košarkaš Finske Lauri Markanen odslužio je vojni rok i slobodan je da se vrati u Ameriku i da nastavi NBA karijeru u dresu Jute Džez.
U jeku prošle sezone pojavila se informacija da „Finski Apolon“ mora da se pojavi u rodnoj zemlji kako bi išao u vojsku, što je on po završetku sezone i učinio.
U međuvremenu, dobio je „zeleno svetlo“ da odsustvuje iz kasarne kako bi predvodio Finsku na Mundobasketu, gde su se Skandinavci kratko zadržali i razočarali svoje navijače.
Posle razočaravajućeg rezultata na Svetskom prvenstvu gde je Srbija osvojila srebro, a Nemačka postala prvak planete, Markanen se vratio u Finsku i završio s odsluženjem vojnog roka.
Na društvenim mrežama objavio je fotografiju na kojoj je odeven u vojnu uniformu, što je bio jasan znak da je odslužio svoje.
Lauri Markanen tako će konačno moći da se vrati svojoj najvećoj ljubavi – košarci, i imaće priliku da nastavi tamo gde je stao. Naime, prošle sezone beležio je rekordne brojke jer je bio najbolji igrač Jute sa prosekom od 25,6 poena uz 8,6 skokova i 1,9 asistencija po meču.
Imao je i poprilčno visoke procente pogođenih šuteva. „Finsi Apolon“ šutirao je iz igre 49,9, za tri poena 39,1 odsto, što ga je dovelo do toga da se nađe na Ol-star utakmici.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
„Plava četa“ pala na prvom ispitu – Srbija poražena od Turske i udaljena od Pariza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala