- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak igra golf, a Karlos kuje planove: „Mogu da prestignem Đokovića“

© AP Photo / Manu FernandezKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras, najveći rival Novaka Đokovića i drugi reket sveta, izjavio je da do kraja sezone želi da se vrati na vrh ATP liste i da je zbog toga uzeo učešće na turnirima u Pekingu.
Đoković je trenutno lider sa 11.795 bodova, dok je 20-godišnji Španac iza njega sa 8.535 bodova. Alkaras je skovao plan i ima računicu kako bi u nastavku moglo da dođe do smene na vrhu.
Za početak mu je potrebno da bude najbolji u Kini, gde je na startu upisao pobedu nad Nemcem Janikom Hanfmanom, i očekuje ga duel sa Lorencom Musetijem.
„Mislim da Novak brani neke poene uskoro, a u ATP trci ima nekih 700, 800 bodova više. Igrajući na ovim turnirima, dok Novak ne učestvuje, imam priliku da se približim mestu broj jedan. To je značaj ovog i sledećeg turnira. Prvo Peking, pa Šanga, imaću lepu šansu dase uskoro vratim na poziciju broj jedan. U slučaju da ne uspem, nije sve izgubljeno, jer do kraja sezone ima još turnira“, rekao je Alkaras.
I dok se Alkaras nalazi u Kini, Novak je uživao u golfu u Rimu, a srpski as će biti akter završnog Mastersa.
Kada je trijumf nad Hanfmanom u pitanju i forma u kojoj se nalazi, Alkaras je poručio da je zadovoljan.
„Osećao sam se veoma dobro. Iako je to bilo prvo kolo turnira u Pekingu. Osećao sam se odlično i kretao sam se odlično. Zadovoljan sam celokupnim izdanjem. Bio sam veoma dobar u stvarima u kojima želim da napredujem. Radio sam dosta na servisu, bio dobar na treningu. Nije mi bilo lako jer nisam dobro servirao u prvom setu, imao sam dosta promašaja, ali se sve to popravilo u nastavku. Komplikovano je nositi se sa tim, na kraju se sve odlično završilo“, rekao je Španac.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
SPORT
Ko je kriv za Nadalove povrede?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala