- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Još jedan Bajdenov ispad: Putin nema osećaj za demokratiju

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da njegov kolega Vladimir Putin nema osećaj za demokratiju, prenose novinari bliski Beloj kući.
Bajden je govorio na zatvorenom događaju povodom predstojećih izbora u saveznoj državi Arkanzas, gde se dotakao širokog kruga unutrašnjih i međunarodnih tema.

„Zvuk je bio isprekidan, pa je bilo teško čuti šta je rekao. Govorio je o rekordnom broju otvorenih radnih mesta, o izjavi (nekadašnjeg predsednika SAD Donalda) Trampa o 'veoma dobrim ljudima' kao odgovor na Šarlotsvil i o Putinu, za koga je rekao da nema osećaj za demokratiju“, saopštili su novinari.

Prijemu je prisustvovala i američka košarkašica Britni Grajner, koja je bila osuđena u Rusiji zbog krijumčarenja narkotika i vratila se u SAD u okviru razmene zatvorenika.
Bajdenu nije prvi put da pokušava da uvredi ruskog predsednika. Reagujući na jedan od prvih takvih napada pre nekoliko godina, Putin je podsetio na poznati izraz iz detinjstva „Rugala se ruga, pa postala druga“ i pozvao svog američkog kolegu da nastave diskusiju bilo kada, ali pod uslovom da to bude uživo. Do te onlajn-diskusije nikada nije došlo.
Američki predsednik je ranije u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. Ruski lider je na to uzvratio da svi vide druge onako kako procenjuju sebe i poželeo dobro zdravlje svom američkom kolegi.
U nastavku pogledajte najnovije izdanje emisije Moj pogled na Rusiju:
Predsednici SAD i Rusije, Džozef Bajden i Vladimir Putin, na sastanku u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SVET
U Bajdena kratke noge: Koliku težinu imaju uvrede na račun Vladimira Putina?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala