- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U Bugarskoj negoduju zbog pomoći Kijevu: Od naših raketa ne smeju stradati nevini građani

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRaketa sistema S-300
Raketa sistema S-300 - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Rakete za S-300, koje Bugarska namerava da isporuči Kijevu, mogle bi da se pretvore u „oružje terora“ ako ih Ukrajina bude koristila za gađanje kopnenih meta, izjavio je bivši ministar odbrane Bugarske Stefan Janev.
Kako je rekao, ne sme se dogoditi da od tih raketa stradaju nevini građani.

„Nisam čuo ni tokom debate, niti sam video u odlukama Saveta ministara i Narodne skupštine bilo kakav uslov upućen Ukrajini u vezi toga kako bi trebalo da koristi te rakete. Mediji su već pisali da su takve protivvazduhoplovne rakete modifikovane kako bi mogle da se koriste za uništavanje drugih meta, obično kopnenih. To znači da se takva vrsta rakete, koja se ne može kontrolisati u poslednjoj fazi leta, pretvara u raketu koja nije dovoljno precizna i koja gađa kopnene mete. Ako se koristi u gradskoj sredini, pretvara se praktično u oružje terora“, izjavio je Janev za televiziju „Nova njuz“.

On je napomenuo da su u pravu međunarodni sporazumi važniji od nacionalnih odluka, te da bi u ovom slučaju „Bugarsku mogli da tuže zbog nepoštovanja međunarodnog sporazuma“.
„Međutim, važniji je imidž Bugarske – da se ne desi da sutra od tih raketa stradaju nevini građani“, zaključio je Janev.
Podsećamo, parlamentarna komisija za odbranu Bugarske većinom glasova podržala je predlog da se Kijevu pošalju „neispravne rakete S-300“. Nakon toga su bugarski socijalisti zatražili ostavku ministra odbrane Todora Tagareva.
U nastavku pogledajte novo izdanje emisije „Moj pogled na Rusiju“: saznaćete da li su upravo u Njujorku otvorena vrata pakla za čovečanstvo, kako izgleda kad Jevrejin pozdravlja nacistu i kako je Nikol Pašinjan konačno prepustio Nagorno Karabah Azerbejdžanu.
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
RUSIJA
„Uvlače zemlju u rat“: U Bugarskoj optužuju vlast za izdaju zbog odluke o slanju raketa Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala