- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Uvlače zemlju u rat“: U Bugarskoj optužuju vlast za izdaju zbog odluke o slanju raketa Kijevu

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava, Sofija
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
U Evropi se sve češće čuju glasovi podrške mira u Ukrajini, dok bugarske vlasti pokušavaju da uvuku zemlju u rat, kazala je lider bugarskih socijalista Kornelija Ninova.
Ninova je oštro kritikovala bugarski parlament zbog odluke da odobri isporuku Ukrajini neispravnih raketa za S-300.
„Iskreno govoreći, ovo je još jedna izdaja bugarskih nacionalnih interesa od strane vladajuće većine. Ovo je nacionalna izdaja“, kazala je političarka na televiziji „Jurokom“.
Kako je istakla, strahuje da vlasti Bugarke neće preispitati odluku o slanju raketa Kijevu.
„Mnogi poslanici su podržali tu odluku. Čini mi se da korak po korak ministar odbrane Bugarske Tagarev lično i vladajuća većina idu ka tome da Bugarsku uvuku u rat. Nadam se da se to neće dogoditi“, dodala je Ninova.
Ona je napomenula da se „u svetu, u Evropi, u velikim zemljama, uključujući svetske sile“ čuju pozivi na mir.
„Na sastanku G20 u deklaraciji niko nije koristio oštar, agresivan ton prema Rusiji. Na Zapadu, u Evropi sada se čuju glasovi podrške mirnom ishodu rata, pregovorima i uspostavljanju trajnog mira. Nadam se da će ti glasovi biti sve jači. Nažalost, naša vladajuća većina ide u suprotnom smeru“, zaključila je Ninova.
Podsećamo, parlamentarna komisija za odbranu Bugarske većinom glasova podržala je predlog da se Kijevu pošalju „neispravne rakete S-300“. Zbog toga su bugarski socijalisti zatražili ostavku ministra odbrane Todora Tagareva.
U nastavku pogledajte novo izdanje emisije „Moj pogled na Rusiju“: saznaćete da li su upravo u Njujorku otvorena vrata pakla za čovečanstvo, kako izgleda kad Jevrejin pozdravlja nacistu i kako je Nikol Pašinjan konačno prepustio Nagorno Karabah Azerbejdžanu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala