- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predsjednik Opštine Nikšić negirao krivično djelo povreda ugleda Crne Gore

© Foto : Ustupljeno Bobanu NovovićuPredsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa advokatom Savom Kostićem ispred Osnovnog tužilaštva u Nikšiću
Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa advokatom Savom Kostićem ispred Osnovnog tužilaštva u Nikšiću - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević negirao je danas pred opštinskim tužiocem da je počinio krivično djelo „povreda ugleda Crne Gore“. Kovačević je kazao da očekuje da će tužilaštvo postupiti nepristrasno i po zakonu.
„To znači da proglasi da djela uopšte nema, kao što i nema. Dakle, da se prekine jednostavno ta vrsta političkih i medijskih uticaja na institucije u kojima se neke nebitne stvari na ovakav način plasiraju i opterećuju njima javnost. Nadam se da će se ovim saslušanjem i mojom izjavom priča oko ovog slučaja završiti, a to je tako po zakonu i pravdi i tako bi trebalo. I nadam se da neki spoljni, bočni uticaji politički i svaki drugi neće uticati na to da to bude drugačije i protivzakonito“, rekao je Kovačević.
Kao predsjednik Opštine, istakao je, ima važnijih obaveza.
„Pošto je bio u pitanju događaj koji se ticao Dnevnog centra za djecu ometenu u razvoju, koji je u vlasništvu Opštine Nikšić, izdavač „Štampar Makarije“ iz Beograda izdao je zbirku tekstova o ovom slučaju u moju odbranu koju su napisali grupa autora, među kojima su i Blagoje Baković i Matija Bećković, Emir Kusturica, i čitav tiraž od prodaje te knjige biće ustuljen Dnevnom centru i da na taj način zatvorimo ovaj krug i ovu priču koja je bila za sve nas vrlo neprijatna, tako što ćemo u krajnjem pomoći onome kome treba pomoći“, istakao je Kovačević.
Sava Kostić, advokat predsjednika Opštine Nikšić, istakao je da postupajući tužilac ima jednostavan i lak zadatak ukoliko želi da pravilno primjenjuje zakonske propise i da postupa profesionalno.
„Smatram da postupajući državni tužilac na bazi onoga što je čuo od gospodina Kovačevića, na bazi onih materijalnih dokaza koji su danas dostavljeni, na bazi saznanja koja ima o ovom predmetu, koji je ovim povodom formiran, a prije svega na bazi njegovog dugogodišnjeg rada kao državnog tužioca, već danas donijeti odluku i odbaciti krivičnu prijavu o ovoj pravnoj stvari“, rekao je Kostić.
Kostić ističe da ne postoji nijedan propis koji zabranjuje bilo kome, pa ni Kovačeviću da ima takav položaj tijela kakav je imao, kao i to da ne postoji dokaz da je sa umišljajem preduzeo radnju izvršenja krivičnog djela za koji je podnijeta predmetna krivična prijava.
„Položaj ruku i prstiju gospodina Kovačevića tokom intoniranja državne himne nije delikt, što znači da nema nijednog krivičnog djela, zbog čega nema ni krivično – pravne odgovornosti“, zaključio je Kostić.
Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
REGION
Pokrenut postupak protiv predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog navodnog nepoštovanja himne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala