- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osam imena za posao leta – i optužba za „pregovore“: „Proverite to...“

© AP Photo / Steve DykesDemijan Lilard
Demijan Lilard - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Američki košarkaš Demijan Lilard trejdovan je u Milvoki gde će mu saigrač biti Janis Antetokumbo. Na taj način Milvoki je dobio novi strašan duo, jedan od najboljih u NBA ligi, a Denver Nikole Jokića jakog izazivača za titulu u narednoj sezoni.
Rezime trejda je sledeći:
Milvoki dobija Demijana Lilarda.
Portland Džrua Holideja, Deandrea Ejtona, Tumanija Kamaru, pika prve runde 2029. godine.
Finiks Jusufa Nurkića, Grejsona Alena, Nasira Litla i Kiona Džonsona.
Dugo se čekao rasplet oko Lilardovog trejda koji je tokom celog leta želeo da napusti Portland. Svi su čekali da vide gde će Lilard da ode, Majami je dugo važio za favorita, ali je na kraju Milvoki izašao kao pobednik.
Lilard je u Portlandu proveo 11 godina, bio je sedam puta učesnik Ol stara, isto toliko puta biran u najbolje petorke posle zavšetka sezone, ali je pri kraju karijere ipak odlučio da napravi iskorak i da osim novca koji mu je siguran, proba da napravi nešto više i napadne titulu.

U ekipi gde će ga dočekati Janis Adetokumbo to će svakako biti moguće, a biće jako zanimljivo kako će ova dvojica igrača sarađivati, uz naravno Krisa Midltona. Grk je konačno dobio pravog organizatora igre kakvog je priželjkivao.

Lebronov nagovestio, Batler kritikuje

Zanimljivo je da je na prethodnom Ol staru Janis prvo birao upravo Lilarda, a tom prilikom je Lebron Džejms interesantno reagovao, smejao se i kao da je nagoveštavao šta će da se desi ovog leta.
Čak je to na neki način i javno izneo pred svima.
Posle svega nije bio zadovoljan ni košarkaš Majami Hita Džimi Batler koji se i sam nadao da će Lilard stići u njegovu ekipu.
Batler je na neki način optužio Bakse za takozvani „tampering“.
U pitanju je NBA pravilo koje kaže da nijedan član organizacije, trener, igrač, direktor ili vlasnik ne sme da pregovara sa igračem drugog tima u nameri da ga privuče i dovede.

„NBA, čoveče... Morate svi da proverite Bakse zbog neovlašćenog pregovaranja. Niste čuli to od mene, ali ja sam čuo od nekoga", poručio je Batler.

Inače, Milvoki je u prošlosti već bio kažnjavan zbog „tamperinga“, između ostalog i 2020. kada su neovlašćeno pregovarali sa Bogdanom Bogdanovićem.

Ko je dobitnik, a ko gubitnik?

Milvoki može da se nazove pobednikom i to apsolutnim.
Prvo, ovim potezom uspeli su da dovedu neverovatno pojačanje, ali i da zadrže Janisa Adetokumba. On je već počeo ranije da talasa, da javno traži pojačanje koje bi mu omogućilo borbu za prsten. A, generalni menadžer Džon Horst mu je upravo to omogućio.
Dobitnik je i Finiks koji je dodao dubinu u svoj sastav. Vodeći igrači će biti Devin Buker, Kevin Durent i Bredli Bil, ali sada je tu i snažni Jusuf Nurkić, kao i Alen koji je poznat po šutu za tri poena.
Na kraju, kao dobitnici mogu se navesti i NBA fanovi. Saga je konačno završena, a NBA liga je dobila tim, najviše duo, koji će privlačiti mnogo pažnje.
Kada su gubitnici ovog trejda u pitanju, najpre pada na um Majami koji nije uspeo da dođe do Lilarda, a jurili su ga celog leta. Čak su čelnici Majamija i radili kao da su već doveli Lilarda. I, sada kada ga nisu doveli, videćemo kako će se dalje razvijati situacija za vicešampiona NBA lige. I šta će biti sa Goranom Dragićem.
Takođe se i Džru Holidej našao u neobranom grožđu. U utorak je izjavio da želi da završi karijeru u Milvokiju, a u sredu je trejdovan.
Sada je u Portlandu, ali su dobre šanse da ga neće zadržati već da će uslediti novi trejd. Treba ispratiti i njegov slučaj u narednih nekoliko sedmica.

Najbolji tandemi NBA lige

Sa prelaskom u Milvoki, Lilard je zajedno sa Adetokumbom stvorio novi duo, jedan od najjačih u celoj ligi.
Sa čime franšize mogu da se pohvale?
Denver ima Nikolu Jokića i Džamala Marija koji su osvojili trofej prošle sezone, Finiks Kevina Durenta i Devina Bukera, Boston Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna, Lejkersi Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, Majami Džimija Batlera i Bema Adebaja, Klipersi Kavaja Lenarda i Pola Džordža, Dalas Luku Dončića i Kajrija Irvinga, Filadelfija Džoela Embida i Džejmsa Hardena...

Može li Jokićev Denver da odbrani titulu?

Pre ovog trejda na kladionicama su favoriti za osvajanje titule u narednoj sezoni bili Denver Nagetsi i Boston Seltiksi, ali sa ovim prelaskom Lilarda u Milvoki, Baksi su postali prvi favoriti!
Eto, toliko je ovo bio veliki posao.
Promenio je klimu cele lige.
Demijan Lilard - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
SPORT
Trejd koji je uzdrmao NBA: Amerikanac ostvario san, Nurkić u Finiksu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala