- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mladi Rus šokirao „revolucionara“

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuka sa lopticama za tenis
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Alibek Kačmazov, mladi ruski teniser, ostvario je veliki uspehom pobedom nad Francuzom Korentanom Muteom rezultatom 6:3, 7:6 čime je obezbedio osminu finala turnira u Astani i to posle uspešnih kvalifikacija. To je ujedno i prva ppbeda Alibeka na ATP turu.
Nedavno je Korentan Mute najavio da će započeti jednu vrstu „teniske revolucije“ rekavši da će sve češće servirati ispod ruke, ali to nije uplašilo Alibeka Kačmazova koji na turniru u Kazahstanu igra najbolji tenis u karijeri.
U petom gemu prvog seta ruski teniser napravio je brejk, a onda je oduzeo još jedan servis gem protivniku. Dopustio je protivniku da mu uzvrati jedan brejk, ali je na kraju osvojio prvi set.
Drugi je bio neizvesniji, Rus je rano dopustio brejk, ali ga je brzo vratio. Do kraja seta razmenili su po još jedan brejk, ali je Kačmazov bio odličan u taj-brejku koji ga je odveo do pobede.
Mladi Alibek glavni žreb Astane izborio je preko kvalifikacija, a pobeda protiv Mutea je njegova prva ATP pobeda u karijeri. Tokom kvalifikacija Alibek je savladao Marozsana,91. tenisera sveta, a zatim i Damira Džumhura.
Ruski teniser ima 21 godinu i važi za velikog talenta iako to rang i dalje ne pokazuje jer je trenutno 315. reket planete. Još pre osam godina Alibek je igrao na turniru talenata do 13 godina, a zanimljivo je da je na tom turniru igrao i protiv Karlosa Alkarasa i Holgera Runea.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
SPORT
Novak je dobro čuvao tajnu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala