- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Slava herojima i Kosovo je Srbija“ – podrška iz Atine i Podgorice, ujedinili se i srpski navijači

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
Navijači Olimpijakosa razvili su transparent u Atini tokom meča sa Arisom, na kom je ćirilicom pisalo: „Kosovo je Srbija i Slava Stefanu i svim palim srpskim herojima“, čime je pružena podrška srpskom narodu koji prolazi kroz najteže trenutke na Kosovu i Metohiji.
Takođe, u nekoliko navrata tokm meča Olimpijakos - Aris, pristalice navijačke grupe „Gate seven“ skandirale su: „Kosovo, Srbija, Kosovo, Srbija“.
Povodom nemilih događaja i ubistva trojice Srba na KiM pre četiri dana, podrška u vidu transparenta stigla je i iz Crne Gore, tačnije iz Podgorice.
Naime, tokom utakmice Budućnost – Mladost Donja Gorica koja je završena rezultatom 2:2, domaće pristalice su na svojoj tribini razvile transparent sa imenima Igora Milenkovića, Bojana Mijailovića i Stefana Nedeljkovića, trojice ubijenih Srba, ispod čega je pisalo „Slava herojima“.
Lep gest Crnogoraca, kao i Grka.
Kada su dešavanja u Srbiji u pitanju, Vlada Srbije proglasila je Dan žalosti i otkazane su sve sportske manifestacije, uključujući i 171. večiti derbi. Ubistva koja su se dogodila u južnoj srpskoj pokrajini, ujedinila su navijače Partizana i Crvene zvezde, te su zajedno došli u hram Svetog Save na pomen stradalima u Banjskoj na Kosovu.
Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
SPORT
Srbija se izborila za spektakl – preti joj „grupa smrti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala