- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija se izborila za spektakl – preti joj „grupa smrti“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICDušan Tadić i Aleksandar Mitrović
Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
Žreb za elitnu, odnosno „A“ diviziju Lige nacija biće održan 8. februara i poznati su svi šeširi. Fudbaleri Srbije naći će se u četvrtom šeširu i jasno je da će imati izuzetno jake protivnike na startu naredne sezone koja je zakazana za septembar 2024. godine, dok je finale u junu 2025. godine.
Orlovi su prošle sezone u konkurenciji sa Norveškom, Slovenijom i Švedskom izborili prvo mesto u 4. Grupi B divizije i već tada je bilo jasno da će odleteti u „A“ divizije koja je namenjena najboljim reprezentacijama sveta.
Srbija bi tako posle žreba koji će biti održan u februaru naredne godine, mogla da se nađe u „grupi smrti“ sa prvacima sveta, Španijom, Italijom, Francuskom.
U šeširu 1, nalaze se: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija.
Šešir 2: Danska, Portugalija, Belgija i Mađarska. Šešir 3: Švajcarska, Nemačka, Francuska, Poljska. Šešir 4: Srbija, Izrael, Bosna i Hercegovina i Škotska.
Izabranici Dragana Stojkovića Piksija koji su obezbedili mesto u elitnoj diviziji Lige nacija, nalaze se u jeku kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, i trenutno su drugi u Grupi G iza Mađarske.
Orlovi će upravo protiv severnih komišija odigrati narednu utakmicu u Budimpešti 14. oktobra, dok ih tri dana kasnije na Marakani očekuje utakmica sa Crnom Gorom.
Podsetimo, Srbija je u septembru na stadionu „Rajko Mitić“ izgubila od Mađarske rezultatom 2:1, iako je povela.
Selektor Dragan Stojković je u utorak saopštio širi spisak fudbalera na koje računa za predstojeće okršaje u finišu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo na kom nismo bili još od Belgije i Holandije 2000. godine.
Serhio Ramos proslavlja gol protiv Atalante - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
SPORT
Legenda se posle 18 godina vratila „prvoj ljubavi“ i zažalila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala