- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Lekić: Eskobarove izjave nekad liče na izjave komesara Kominterne

© Sputnik / Lola ĐorđevićGabrijel Eskobar
Gabrijel Eskobar - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Predsjednik Demosa Miodrag Lekić tvrdi da izjave specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara kod jednog dijela građana Crne Gore izazivaju antiameričko raspoloženje.
„Nekad mi te izjave zaliče na izjave komesara Kominterne, a ne od nekog ko dolazi iz Sjedinjenih Država jednog Džefersona, jedne SAD koja poštuje Ustav. Ne potcenjujmo građane i njihovu svijest. Ne smatrajmo Crnu Goru kao državu koja trči ka Americi kako bi neki ojačali svoje pozicije. Ovo je na kraju moje mišljenje, ja imam istinu u džepu. Zloupotrebljava se Zapad“, kazao je Lekić u emisiji „Link“ na Radiju Crne Gore.
Lekić je podsjetio na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je, kako kaže, poručio Crnoj Gori - „pazite se da vam ne slome nogu.

„Milanović se bukvalno sažalio na Crnu Goru. Još ovaj spektakl oko tunela izaziva smijeh, ali to je druga strana medalje“, kazao je Lekić.

Govoreći o jučerašnjem sastanku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića, Lekić je kazao da mu je sastanak bio nejasan.
„Spajić je malo previše optimističan, a postoje kontroverze da li uopšte postoji 41 poslanik. Zanimljiva je uloga Milatovića, koji institucionalno ne bi morao da učestvuje u pregovorima oko vlade. On daje mandat na bazi većine i na bazi utiska koji je stekao. Tumačim ovaj njegov angažman kao gest dobre volje da pomogne, a institucionalno ne bi morao“, dodao je Lekić.
Prema njegovim rečima, Crna Gora nema snažne institucije.
„Međunarodni faktor je u igri. Bila su velika očekivanja građana, koja nisu ostvarena po mom mišljenju. Nikad nisam bio optimista idealistički, ali bila je najavljena ozbiljna reforma. To ne da nije ostvareno, nego sistem nije ni dirnut. Sve u svemu, sumoran bilans praćen estradnom politikom i samoreklamerstvima“, zaključio je Lekić.
Milojko Spajić - lider Pokreta Evropa sad - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
REGION
Između matematike i ambasadora: Može li Spajić namaknuti većinu za vladu Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala