Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zona totalnog bezakonja: Priština od Zapada dobila dozvolu za – likvidaciju Srba

© AP Photo / Dejan SimicevicPolicajac tzv. kosovske policije
Policajac tzv. kosovske policije - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Priština je dobila zeleno svetlo da na Severu KiM proglasi „zonu antiterorističke operacije“. Tako svi civilni zakoni prestaju da važe. Faktički je data „dozvola za likvidaciju“, a u ovom slučaju, svakog Srbina koga prištinske snage smatraju za „teroristu“, upozorava za Sputnjik Božidar Spasić penzionisani operativac nekadašnje Državne bezbednosti.
U roku od nekoliko sati posle pokušaja Srba da postave barikade kod sela Banjska na Kosovu i Metohiji kada je ubijen jedan kosovski policajac, a nekoliko učesnika ranjeno, prištinska vlast je četiri opštine na severu proglasila „zonom antiterorističke operacije“.
Šta to tačno u praksi znači?

Dozvola za ubijanje Srba

Božidar Spasić, penzionisani pripadani DB objašnjava da je to situacija kada prestaju da važe svi civilni zakoni i onome koje takvo stanje proglasio, daje odrešene ruke da radi šta hoće.
„Kada se jedan deo teritorije proglasi zonom antiterorističkih operacija time ta država, a u ovom slučaju lažna država Kosovo, hoće da kaže da je na njenu teritoriju upala teroristička grupa. To znači da su angažovane sve policijske snage i da imaju zadatka ne zarobljavanja, već likvidiranja „terorista“. Zamena je teza proglašenje zone terorističkih operacija i ovo je urađeno samo da bi se Srbi proglasili teroristima. Inače, takva zona se izuzetno teško proglašava, nju treba po pravilu da proglasi parlament i da se donese i zakon koji bi se primenjivao u toj zoni dejstvovanja“ kaže Spasić.
Iz ovoga je jasno, dodaje Spasić, zašto je Priština ovaj deo proglasila okupacionom zonom, jer oni žele da Srbe prikažu kao teroriste, s jedne strane, dok sa druge imaju priliku da ih skidaju kao glinene golubove.
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Podkast
Sada i bez rukavica: Kurti i Zapad otvorili lov na Srbe na KiM | Svet sa Sputnjikom
Rezultat toga je već vidljiv, to je ubistvo četvoro Srba, od čega dvoje iz snajperske vatre, a da za tim nije bilo nikakve potrebe.

Sever postao zona bez zakona

„Oni su mogli da ih razoružaju i privedu, ali kada proglasite jednu oblast zonom antiterorističkih operacija, onda zapravo suspendujete sve civilne zakone i onda u bukvalnom smislu reči važi zakon rata, a to su likvidacije i eliminacije onih koje oni smatraju teroristima. Ovde nema reči o tome. Obično se taj termin koristi kada iz susedne države iz nekog drugog okruženja dođe do upada na drugu teritoriju neke terorističke grupe,“ objašnjava Spasić.
Ovde se dakle radi o građanima Srbije, nastavlja Spasić, zapravo, naše okupirane teritorije Kosovo i Metohije, i oni ne mogu nikako biti proglašeni teroristima.
„Znate, vrlo teško vi možete svoje građane da proglasite teroristima s obzirom na činjenicu da se oni ne definišu kao pripadnici neke organizacije ili da su povezani sa nekom terorističkom grupom. Ovde su se ljudi organizovali da se odbrane upravo od terora koji nad njima sprovode te kosovske snage , odnosno, vlasti koje su ovakvo stanje proglasile,“ objašnjava Spasić.
On je uveren da su zapadni moćnici, Amerikanci ili neko drugi, rekli Prištini ili odobrili, da četiri srpske opštine proglase zonom antiterorističkih operacija. Jer, kako Spasić kaže, bode oči koliko je Kfor po strani u celoj priči, i da je faktički pružio logistiku kosovskim snagama tako što je zatvorio adminstrativne prelaze prema Srbiji.
Tzv. kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SRBIJA
Pronađeno četvrto telo kod Banjske
Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare prikazuje fotografiju vozila koja je iskorišćena za lažne optužbe - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
SRBIJA
Vučić: Možete sve da nas pobijete - nikada vam nećemo priznati nezavisno Kosovo /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala