- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uslediće neprijatne posledice: Moskva izrazila protest Bugarskoj zbog proterivanja ruskih sveštenika

© Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaManastir RPC
Manastir RPC - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Ambasador Bugarske Atanas Kristin pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde mu je izražen snažan protest zbog proterivanja sveštenika RPC iz Sofije, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.
„Ambasadoru je izražen snažan protest zbog proterivanja iz Bugarke, pod izmišljenim izgovorom, na bogohulan i uvredljiv način, starešine i dva sveštenika podvorja Ruske pravoslavne crkve u Sofiji“, navodi se u saopštenju.
Ističe se da će se još jedan u nizu provokativnih ispada bugarskih vlasti, koji se u potpunosti uklapa u aktuelne evroatlantske smernice za „borbu protiv ruskog uticaja“, neminovno rezultirati neprijatnim posledicama – pre svega po njegove inicijatore.
„Istovremeno smo čvrsto uvereni da njihovi planovi, usmereni na potkopavanje vekovnih duhovnih veza i tradicije prijateljstva između naroda Rusije i Bugarke, nemaju nikakvu perspektivu i osuđeni su na neuspeh“, dodaje ruska strana.
Ranije su sveštenici ruske crkve, podvorja RPC u Sofiji pozvani u imigracionu službu Bugarske, gde su dobili nalog da u roku od 24 sata napuste zemlju jer navodno predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost zemlje.
Zašto se Zapadu svuda priviđa Rusija na Balkanu pogledajte u Sputnjik intervjuu:
Samit Rusija-Afrika - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2023
RUSIJA
Rusija gradi velelepni hram u srcu Afrike /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala