- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija gradi velelepni hram u srcu Afrike /video/

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaSamit Rusija-Afrika
Samit Rusija-Afrika - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2023
Pratite nas
Patrijaršijski egzarhat Afrike predstavio je na forumu „Rusija-Afrika“ maketu duhovno-obrazovnog centra ruske kulture, nauke i umetnosti čija je izgradnja predviđena u blizini prestonice Ugande - Kampale.
Na ograđenom području centra nalaziće se zvonik, hram, rezidencija egzarha, objekat za smeštaj sveštenstva i službenike hrama, kao i ekonomski objekat.
Na osnovu makete, predviđena je i proscetna zona sa parkom, trgom, hotelom i zgradom Ruskog doma - Ruskog centra za nauku i kuluturu.
Maketu je napravio Centar za klasičnu i tradicionalnu arhitekturu MARHI, zajedno sa arhitektonsko-umetničkim radionicama Danilovog manastira.
Na ranije održanom forumu Rusija-Afrika u Sankt Peterburgu, mitropolit Klinski Leonid (Gorbačov), patrijaršijski egzarh u Africi, izjavio je da patrijaršijski egzarhat Afrike Ruske pravoslavne crkve (RPC) brine o dva dečija sirotišta u Keniji od momenta svog osnivanja.
Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je prethodno na plenarnoj sednici foruma da je egzarhat za pola godine svog postojanja otvorio više od 200 parohija u 25 zemalja.
U Sankt Peterburgu je od 27-28.07. održan drugi samit „Rusija-Afrika“ pod devizom „Za mir, bezbednost i razvoj“. Ovo je najveći događaj u rusko-afričkim odnosima sa ciljem da se unapredi uzajamno korisno partnerstvo u skladu sa izazovima 21. veka.
Predsednik Rusije Vladimir Putin sa predsednikom Malija - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2023
RUSIJA
Putin poručio gostima iz Afrike: Sve što smo dogovorili biće ispunjeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala