- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpske šampionke znale da idu u Pariz i pre nego što su „kupile kartu“ /foto/

© AP Photo / Virginia MayoOdbojkašice Srbije
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Verujte u svoje snove, parola je koje se čvrsto drže odbojkašice Srbije, pa su tako sa verom otišle u Kinu kako bi obezbedile vizu za Olimpijske igre. To su i učinile, ali je Jelena Blagojević, pomoćni trener Đovanija Gvidetija, otkrila da je ceo tim verovao da ide u Pariz i pre nego što je to bilo zvanično.
Izuzetno naporan raspored ovog leta imale su srpske odbojkašice, ali su na najlepši mogući način zaokružili taj period, najpre srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu, a onda i plasmanom na Olimpisjke igre u Pariz sledeće godine.
Tokom kvalifikacija nije bilo lako, pogotovo zbog umora, međutim cilj je bio jasan, viza za Pariz se mora obezbediti, i tom cilju odbojkašice su se potpuno predale, a kada se nečemu tako srčano predate u to morate i da verujete baš kao reprezentacija Srbije.
Jelena Blagojević koja je dugo bila u ulozi reprezentativke, sada sa klupe kao pomoćni trener bodri i savetuje vicešmapionke Evrope, a što je najvažnije uči ih da veruju.
Bivša odbojkašica objavila je fotografiju papira na kom je nacrtan Ajfelov toranj okružen olimpijskim krugovima. Taj crtež čvrsto je držala u toku utakmice srpskih odbojkašica posle koje su one i definitivno obezbedile učešće na Olimpijskim igrama.
Vizualizirajte svoje ciljeve“, napisala je Jelena.
Odlazak u Pariz učinio je ponosnom i jednu od najboljih košarkašica sveta Tijanu Bošković kojoj u bogatoj riznici medalja fali zalto sa Olimpijskih igara.
Treća sreća, Pariz, stižemo“, napisala je velika srpska šampionka.
Maja Ognjenović - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
SPORT
Kapiten nad kapitenima: „Bilo je naporno – pobedili su želja i mentalitet“
Srbija Švedska odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Srpske odbojkašice idu na Olimpijske igre!
Maja Aleksić - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
„Ovakvoj Srbiji niko ništa ne može!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala