- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ovakvoj Srbiji niko ništa ne može!“

© AFP 2023 / DOMINIK GAJDAMaja Aleksić
Maja Aleksić - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Tijana Bošković i Maja Aleksić predvodile su žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije u šestom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre do pobede nad Holandijom, u sjajnoj utakmici koja će biti upamćena.
Srbija je savladala Holandiju u maksimalna tri seta i gotovo da je meč odigrala bez greške.
„Bila je ovo naša najkvalitetnija partija od početka takmičenja i drago mi je kako smo odreagovale posle jučerašnjeg poraza od Dominikane”, rekla je Tijana Bošković.
Srbija je pokazala veličinu tima pošto je prethodno doživela iznenađujući poraz.
„Nije bilo lako oporaviti se, ali još jednom smo pokazale zašto smo jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Zadovoljne smo. Mislim da smo nadigrale Holandiju u svim elementima danas, nijednog trenutka nismo osetile bojazan da bi rezultat mogao da se promeni u njihovu korist. Sve je ispalo super na kraju. Čeka nas još jedna utakmica, želimo da završimo turnir pobedom i da izborimo olimpijsku vizu”, dodala je Tijana.
Sjajnu partiju je pružila srednja blokerka Maja Aleksić sa 14 poena.
„Šta reći za ovu ekipu, za ovaj tim, za ovu utakmicu uopšte. Mislim da je ovo naša najbolja utakmica možda i celog leta. Sve smo bile maksimalno fokusirane, dale smo sve od sebe i to se videlo na terenu. Mislim da je ova Srbija kakvu mi želimo, da svako odigra i da svoj maksimum. Znali smo koliko nam znači ova pobeda, posle poraza od Dominikane. One su dobile Kinu, znale smo da će doći motivisane. Držale smo našu igru od početka, a kad je tako – onda nam stvarno niko ništa ne može”, istakla je Maja.
Srbija u nedelju igra protiv Kine i pobedom će obezbediti vizu za Olimpijske igre.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala