- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Loš dan za Miomira Kecmanovića

© AP Photo / Shuji KajiyamaMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, poražen je u četvrtfinalu turnira u Čengduu od Aleksandra Saše Zvereva, nemačkog tenisera, rezultatom 5:7, 7:5, 6:2. Potom je poražen i u dublu u kojem je igrao sa Aleksandrom Bublikom.
Parola je jasna, što je protivnik bolji morate da igrate bolje. Miomir Kecmanović čvrsto se držao ovih reči u meču protiv Aleksandra Saše Zvereva, nemačkog tenisera, koga je naterao da se dobro preznoji za svaki poen.
U prvom gemu srpski teniser spasao je dve brejk lopte, u drugom je jednu spasao Zverev, a tenis koji su igrali bio je izuzetno visokog kvaliteta. Udarci su na obe strane bili fantastični, a Mišin forhend posebno je mučio Sašu.
Kecmanović je u četvrtom gemu napravio brejk, a onda je odmah uspeo da vratio Zverev i tako je neizvesnot vraćena. Prelomni trenutak dogodio se u 11. gemu kada je Miomir spasao brejk loptu i tako ostao u setu.
Posle tog sjajnog gema, srpski teniser sa puno samopouzdanja je ušao u sledeći, konstantno dubokim, snažnim loptama napadao nemačkog protivnika i zasluženo osvojio brejk koji mu je doneo i set.
Nije smeo da se opusti Miomir, a upravo je to učinio i Zverev je iskoristio šansu da mu oduzme servis gem u ranoj fazi drugog seta. U narednom gemu imao je dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio pa je tako Saša poveo rezultatom 3:1.
Serija poena se nastavila sve do 40:15. Da je bivši broj dva iskoristio jednu od te dve brejk lopte, drugi set bi verovatno osvojio znatno lakše, ali Miomir se hrabro borio i preokrenuo taj gem.
Držao je Sašu iza osnovne llinije, igrao je ofanzivno i to se još jednom isplatilo. Sačuvao je gem i ponovo povratio motivaciju i samopouzdanje iz prvog seta.
U narednom gemu srpski teniser vratio je brejk, međutim, prvi sledeći napravio je nemački teniser i to spektakularnim potezom kada je Mišu prošao na mreži.
Nije uspeo da prelomi drugi set srpski teniser uprkos velikoj borbi, a Zverev je silovito otvorio i treći oduzevši Miomiru još jedan servis gem.
Serija se nastavila i posle njegovog servis gema, ali Miomiru se ni u tim trenucima nije imao šta zameriti jer je za svaki udarac davao svoj maksimum.
Drugi brejk koji je nemački teniser napravio u trećem setu bio je jasan znak da Srbinu ponestaje snage. Zverev je uspeo da preokrene i slavi plasman u polufinalu, a uteha za Mišu jeste da je odigrao odličan meč i da sa ovakvom igrom može da napravi dobre rezultate u nastavku sezone.
U dublu, Kecmanović je igrai zajedno sa Bublikom protiv Franiska Kabranala i Rafaela Matosa i poražen je u četvrtfinalu dubla sa 0:2.
Protivnici su slavili sa 6:3, 6:3.
Dva četvrtfinala za Miomira i dva poraza. Nije mu danas bio dan.
Posledice zemljotresa u Maroku - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
SPORT
Novak uputio poruku podrške Maroku i Libiji
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
SPORT
Danil je ostao gladan zbog finala sa Novakom: „Željni smo rezultata“
Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
SPORT
Ko je Novak kada se kamere ugase?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala