- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dodik: Republika Srpska će obezbediti najmanje tri miliona evra za obnovu Saborne crkve u Mostaru

Pratite nas
Vlast Republike Srpske će obezbediti najmanje tri miliona evra za završetak Saborne crkve Svete trojice u Mostaru, izjavio je danas predsednik RS Milorad Dodik.
„U idućoj godini ćemo okupiti sve javne institucije i rasporediti tu obavezu da crkva može na to da računa“, rekao je Milorad Dodik i dodao da je važno je da se to završi što pre, prenela je RTRS.
On je istakao da se mora mnogo raditi na tome da se poboljša status Srba u Mostaru, koji sada nije dobar, te naveo problem sa ravnopravnošću prilikom zapošljavanja.
„Sarađujemo sa gradskim i drugim vlastima na federalnom nivou ali moramo da napravimo mnogo više“, istakao je Dodik.
Predsednik Srpske kaže kako mu je drago da postoji interesovanje ljudi koji su otišli iz Mostara da se vrate, ali dodaje da im se mora obezbediti status koji je siguran, da imaju garanciju da mogu tu da žive, školuju decu i da rade.
Patrijarh Porfirije danas je predvodio liturgiju u Sabornom hramu u Mostaru povodom obeležavanja sto pedeset godina od osvećenja Saborne crkve u tom gradu.
Saborni hram u Mostaru sagrađen je 1873, a do temelja je porušen 1992. godine. Njegova obnova započeta je 2010. godine i još traje.
Patrijarh Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
REGION
Patrijarh Porfirije: Pravoslavni srpski koreni sežu u same početke grada Mostara /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala