- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kijev priznao: „Abramsi" neće preživeti na frontu

CC BY 2.0 / Flickr / James Avery / Američki tenkovi M1A2 "Abrams" na vojnim vežbama u Litvaniji
Američki tenkovi M1A2 Abrams na vojnim vežbama u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Tenkovi "Abrams" koje Kijev očekuje, neće dugo ostati čitavi na frontu, rekao je Kiril Budanov, načelnik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane, u intervjuu za portal War Zone.
„Oni (tenkovi Abrams) moraju da se koriste u veoma specifičnim, dobro pripremljenim operacijama, jer ako se koriste na liniji fronta, onda neće dugo preživeti na bojnom polju“, rekao je on. .
Istovremeno, šef ukrajinske obaveštajne službe je ukazao da rakete dugog dometa ATACMS koje očekuje ukrajinska komanda neće „promeniti situaciju“ na frontu. Prema njegovom mišljenju, Vašington mora da isporuči „najmanje stotine“ komada ovog oružja da bi postigao pozitivan efekat za Kijev.
Budanov je priznao jasne prednosti ruske vojske, napominjući da je borba protiv njene avijacije sistemima protivvazdušne odbrane „veoma skupa i neefikasna“.
Dan ranije američki predsednik Džozef Bajden najavio je da će prvi američki tenkovi Abrams stići u Ukrajinu sledeće nedelje. SAD su obećale da će Kijevu isporučiti 31 borbenu jedinicu. Prema pisanju medija, prva serija će se sastojati od deset oklopnjaka. Početkom septembra Pentagon je najavio i početak isporuka granata sa osiromašenim uranijumom.
Oklopno vozilo za deminiranje UR-77 Meteorit - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Izabrani lideri DNR, LNR, Zaporoške oblasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala