Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Direktor Telekoma Srbija: Glavna borba na KiM završena, siguran sam u pobedu i u drugom poluvremenu

© AP Photo / Mikica PetrovicTelekom Srbija
Telekom Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da će usvajanje žalbe Telekoma Srbija na rešenje o zabrani rada njegove ćerke firme MTS d.o.o na Kosovu i Metohiji ovoj kompaniji omogućiti da nastavi da nesmetano radi na KiM, ali da je za očekivati da će Priština osporavati akvizicije i sprečavati širenje kompanije.
"U jučerašnjem rešenju ohrabruje uputstvo da mora da se poštuje Briselski sporazum i deluje mi da smo ovaj najteži deo rešili, a to je da naša firma tamo postoji i deluje mi da će i prištinska administracija poštovati Briselski sporazum i da se više neće desiti ovakav potez da se naša kompanija potpuno izbriše", rekao je on na RTS-u.
Dodao je da deluje da su ovaj krug i ova borba završeni, ali da iz rešenja i iz toga što prištinska Komisija za zaštitu konkurencije ispituje kablovske operatere izgleda da će sada fokus biti da se ospore akvizicije kablovskih operatera, ali to će, kako je rekao, biti lakša borba sada kada je ona glavna uspešno završena.

Šta bi treća licenca donela

Govoreći o tome šta bi donela ta treća licenca, Lučić objašnjava da bi donela nesmetan rad "MTS doo" na teritoriji čitavog Kosova i Metohije, ali i poboljšanje kvaliteta usluga.
"Naravno, prištinska administracija poslednjih deset godina to nije uradila, zato što je potpuno jasno da bi na tom tenderu mi pobedili. Zato tamo postoje samo dva mobilna operatera. Tako da, probaćemo da rešimo i taj problem“, rekao je Lučić.
Ukazuje da se u rešavanje problema uključila i međunarodna zajednica i da je zahvaljujući njenom razumevanju i rešeno.
Telekom Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
EKONOMIJA
Lučić: Istina pobedila, nastavak rada MTS na KiM od ogromnog značaja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala