- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Lučić: Istina pobedila, nastavak rada MTS na KiM od ogromnog značaja

© AFP 2023Telekom Srbija
Telekom Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
Pratite nas
Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić istakao je danas, nakon što je u Prištini usvojena žalba tog preduzeća na rešenje o zabrani rada njegove ćerke firme MTS d.o.o na KiM, da je nakon velike i teške borbe, za sada istina pobedila i da je to od ogromnog značaja za zaposlene, korisnike i ljude koji žive u južnoj srpskoj pokrajini.
On je izrazio zadovoljstvo tom odlukom, koja, kako je istakao, potvrđuje istinu i vraća pravnu sigurnost za poslovanje i funkcionisanje MTS d.o.o u skladu sa vladavinom prava, saopšteno je iz Telekoma Srbija.
Lučić je poručio da je ovo samo početak u daljem radu i razvoju MTS d.o.o, "koja će sigurno postati lider kvalitetom i raznovrsnošću svojih usluga".
"Posebno želim da zahvalim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i ostalim predstavnicima naših institucija na svom mukotrpnom radu, posvećenosti i zalaganju tokom ovog izuzetno teškog postupka. Takođe, veliko hvala dugujemo predstavnicima međunarodne zajednice i svim akterima dobre volje koji su bili od neizmerne pomoći da u ovom slučaju pravo i pravda pobede“, naglasio je Lučić.
U saopštenju se podseća da su prištinski organi danas usvojili žalbu MTS d.o.o. na prethodnu odluku o brisanju iz registra privrednih društava i ta ćerka firma Telekoma Srbija nastavlja da bude uredno upisana i da i dalje normalno posluje.
Navodi se da je Agenciji za privredne registre u Prištini (ARBK) naloženo da sve izmene i podatke u registru ponovo sagleda uz strogo poštovanje Briselskog sporazuma i drugih merodavnih propisa.

Petković: Odlučnom borbom sačuvana licenca MTS-a na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je odlučnom borbom sačuvana licenca kompanije MTS, nakon što je objavljeno da je usvojena žalba Telekoma na rešenje o zabrani rada te kompanije na Kosovu i Metohiji.
"Važna vest za naš Telekom i sve Srbe na Kosovu i Metohiji! Odlučnom borbom u zaštiti interesa MTS kompanije i sporazuma iz Brisela, uspeli smo da se izborimo i sačuvamo našu licencu", naveo je Petković na društvenoj mreži X (Tviter).
On je zahvalio i direktoru Telekoma Vladimiru Lučiću.
"Hvala puno i direktoru Lučiću. Čeka nas još posla po ovom pitanju, ali ne odustajemo", zaključio je Petković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala