- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Slučaj „tunel“: Crnogorska policija podnosi prijavu protiv državljana Srbije

© Foto : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaIstražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.
Istražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao  biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.  - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Uprava policije Crne Gore zna ko su „rudari“ koji su kopali tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, rekao je v. d. direktora Uprave policije Nikola Terzić.
Direktor crnogorske policije rekao je da će povodom slučaja „tunel“ biti podneta krivična prijava kojom će biti obuhvaćeno šest osoba - M. M. (1970), J. D. (1993), M. V.(1991), V. E. (1991), svi državljani Srbije, kao i dva NN lica.
Terzić je dodao i da je „investitor“ akcije „ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore“.
„Neću reći koja je da ne bih ugrozio istragu. Nismo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Krivična prijava koja će biti podneta sutra je samo prvi korak“, rekao je Terzić.
On je dodao da raspolaže podacima kako u sudskom depou „nedostaje 13 pištolja, tri pištolja revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta šest pištolja, tri pištolja revolvera i dve puške“, prenele su Vijesti.
Terzić je dodao da se ne može znati tačan broj osoba koje su učestvovale u ovoj kriminalnoj aktivnosti i da će taj broj rasti.
V. D. direktora crnogorske policije objašnjava da je „jako teško organizovati ovakvu kriminalnu aktivnost“
„Bila je potrebna ozbiljna podrška, infrastruktura i ozbiljna finansijska sredstva. Ova aktivnost puno lakše se realizovala ako je imala pomagača iz suda. Ako ste imali nekoga iz Višeg suda ko je postavio lokator zaista bi kopačima olakšaoposao. Taj otvor u depou Višeg suda je hirurški otvoren i nalazi se između dve police i na kraju svi registratori i predmeti su tako vraćeni da kada bi ušli u depo ne postoji teoretska mogućnost da ćete da vidite otvor dok ne uklonite registratore. Na kraju nemate prašinu, a ne šta drugo, nemate ostatke šuta...“, objašnjava Terzić.
Šest osoba je podvrgnuto poligrafskom testiranju, dok ga je jedna odbila, navodi Terzić.
Istražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao  biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
REGION
Inženjer za Sputnjik: Kako iskopati tunel od 30 metara u centru grada a da te niko ne čuje i ne vidi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala