- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Završen Festival duhovno-dokumentarnog filma: Nikolaju Burljajevu priznanje za duhovnost na filmu

© Foto : Ustupljeno SputnjikuZavršen Festival duhovno-dokumentarnog filma: Nikolaju Burljajevu priznanje za duhovnost na filmu
Završen Festival duhovno-dokumentarnog filma: Nikolaju Burljajevu priznanje za duhovnost na filmu - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
Pratite nas
U Zaječaru je završen osmi Festival duhovno-dokumentarnog filma, a posebno priznanje za duhovnost na filmu dodeljeno je ostvarenju „Bože, osećam tvoje približavanje“ ruskog glumca i režisera Nikolaja Petroviča Burljajeva.
Ovaj festival, koji se tradicionalno održava u okviru Festivala hrišćanske kulture, privukao je pažnju zaljubljenika u film, umetnost i duhovnost i pružio priliku da se dublje razume duhovna dimenzija hrišćanske kulture.
Njegovo preosveštenstvo episkop timočki g. Ilarion srdačno je zahvalio svima koji su već osam godina unazad nesebično doprineli organizaciji festivala.
Festival duhovno-dokumentarnog filma u Zaječaru ističe se pažljivom selekcijom filmova koji istražuju različite aspekte duhovnosti, religioznih uverenja i dubokih životnih tema.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuPrilika da se dublje razume duhovna dimenzija hrišćanske kulture
Prilika da se dublje razume duhovna dimenzija hrišćanske kulture - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
Prilika da se dublje razume duhovna dimenzija hrišćanske kulture
Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa ostvarenjima iz Italije, Irana, Crne Gore, Srbije i Rusije.
Velimiru Mijoviću kao predstavniku barskog Srpskog kulturnog društva „Slovoljubve”, poznatom po obnovi svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i kulturno-prosvetnoj, dobrotvornoj i misionarskoj delatnosti, uručena je zahvalnica za veliki trud na očuvanju srpskog kulturnog i nacionalnog identiteta.
Osim filmova, posetioci su mogli da prisustvuju promociji strip izdanja „Dnevnik o festivalu“ profesora Rastka Ćirića, predavanju i radionici „O pravoslavnom ikonopisu“ Jelene Hinić i Gorana M. Janićijevića, predstavljanju knjige „Aleksandrija“ Filipa Fetija Dautovića na arheološkom lokalitetu Feliks Romulijana...
Festival hrišćanske kulture - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
KULTURA
Festival hrišćanske kulture u Zaječaru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala