- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru /video/

© Foto : Ustupljnjno SputnjikuFestival hrišćanske kulture
Festival hrišćanske kulture - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
Pratite nas
Festival hrišćanske kulture, osmi po redu, počeo je danas u Zaječaru arhijerejskom liturgijom koja je služena na temeljima ranohrišćanske bazilike na arheološkom lokalitetu Feliks Romulijana.
Tokom sedam dana trajanja festivala posetioci će moći da uživaju u pisanoj reči, predavanjima, likovnim izložbama, filmovima, koncertima i horskim nastupima.
Sutra počinje i Festival duhovno-dokumentarnog filma u okviru koga će do 17. septembra biti prikazana ostvarenja iz Italije, Irana, Crne Gore, Srbije i Rusije.
Program obuhvata filmove koji istražuju različite aspekte duhovnosti, religioznih uverenja i dubokih životnih tema, a takmičiće se u tri kategorije - za najbolju režiju, najbolju kameru i najbolji scenario. Posebno priznanje dodeliće odbor festivala za duhovnost na filmu.
Osim projekcije filmova, organizatori najavljuju i promociju „Dnevnika o festivalu“ Rastka Ćirića, prezentaciju organizacije „Slovo ljubve“ iz Bara, predstavljanje knjige „Aleksandrija“ Filipa Fetija Dautovića, džez koncert benda „Beltango“, predavanje i radionicu „O pravoslavnom ikonopisu“ Jelene Hinić i Gorana M. Janićijevića, izložbu „Horos Srba svetitelja – Svetionik prosvete“ Jelene Hinić i Radeta Kovača...
Festival hrišćanske kulture će trajati do 21. septembra, crkvene i gradske slave Male Gospojine, kada će biti održan koncert Divne Ljubojević i hora „Melodi“.
Divna Ljubojević - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2020
Kad odrasteš sa očevima Amfilohijem i Atanasijem postaneš - Divna /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala