Kad odrasteš sa očevima Amfilohijem i Atanasijem postaneš - Divna /video/

© Sputnik / YouTube/Sputnjik Srbija / printscreenDivna Ljubojević
Divna Ljubojević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gost Marine Rajević Savić u emisiji „Dok anđeli spavaju“ bila je Divna Ljubojević, vokaslni solista i dirigent i umetnički rukovodilac hora i studija za duhovnu muziku Melodi i, kako sama za sebe kaže, prizvani ispovednik.

Neki su je u emisiji nazvali jednom od vodećih zvezda pravoslavne duhovne muzike u svetu, drugi sinonim za srpsko crkveno pojanje. U Rusiji gde je sa horom Melodi gostovala nebrojeno puta, pred vrlo, vrlo obrazovanom, zahtevnom i umetnički potkovanom publikom su njome potpuno opčinjeni. A ona sa darom koji joj je od Boga dat, sebe smatra prizvanim ispovednikom kroz muziku.

Rođena u vreme komunizma, Crkva je, što je tada bila retkost, postala njen drugi dom.

„Beskrajna zahvalnost i ocu i majci na tome što su pružili za to vreme tu nesvakidašnju mogućnost da se osećam u crkvi kao u svojoj kući. Oni su mene i sestru često vodili u crkve, manastire i od malena u sebi i uza se nosim taj duh vere i crkve. A kada su se upoznali sa tadašnjim ocem Amfilohijem tada  jeromonahom krenuli smo u Vavedenje i to je postala  naša crkva, naša druga kuća,“ ispričala je Divna Ljubojević.

 Imati priliku da odrastete sa ocem Amfilohijem i ocem Atanasijem ljudima koji su univerzalno jedinstveni i najbolji ljudi za odrastanje nekog u veri, samo na tome da zahvaljujem Bogu, ceo život nije dovoljno jer to poimanje vere je nešto što određuje moj život.

Pokajanje je, kaže, ono čemu treba da težimo.

„Jasno je kao dan da se čovek koji nosi u sebi neku nelagodu zbog svog lošeg ponašanja, greha, razboljeva. Zato kažu da je ispovest najbolji lek protiv telesne bolesti.  A ispovest podrazumeva pokajanje.To nije uvek moguće ali je to ono čemu treba da težimo.Onda sve dobija drugu dimenziju, onu ispravnu,“ poručila je Divna Ljubojević.

Njeno pojanje i rad sa horom Melodi je prepoznato, ne samo u Rusiji, nego širom sveta. U Francuskoj je objavljeno osam njenih CD-ova, a jedan i u Njujorku.

Emisiju gledajte u video prilogu i na jutjub kanalu Sputnjika. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala