Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić u Njujorku na prijemu kod Šolca, pozvao ga da poseti Srbiju

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić i Olaf Šolc
Aleksandar Vučić i Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je u Njujorku prijemu koji je priredio nemački kancelar Olaf Šolc povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u UN i tom prilikom pozvao je Šolca da poseti Srbiju.
„Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova“, objavio je Vučić na društvenim mrežama.
Vučić je dodao da se sa nemačkim kancelarom saglasio da je 78. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija odlična prilika za lidere sveta da se sastanu i otvoreno razgovaraju o realnim problemima sa kojima se svi susrećemo.
„Ponovio sam poziv kancelaru Šolcu da poseti Srbiju, kako bismo podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između naše dve zemlje“, poručio je Vučić.

„Izuzetna prilika da se glas Zapadnog Balkana čuje jače i bolje“

Vučić je objavio da je u Njujorku na brojnim susretima sa liderima regiona i šire razmenio mišljenja o najvažnijim pitanjima i da je zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija izuzetna prilika da se glas Zapadnog Balkana čuje jače i bolje.
„Sa prijateljima Katalin Novak, Rumenom Redevim, Natašom Pirc Musar, Jakovom Milatovićem i Leom Varatkarom i drugim liderima regiona i šire. Okupili smo se u Njujorku kako bismo na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija razmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima današnjice i mogućim rešenjima za neke od gorućih problema“, naveo je Vučić.
On je dodao da je to „izuzetna prilika da se i glas svih nas sa Zapadnog Balkana čuje jače i bolje. Očekujem veliki broj sastanaka sa kolegama sa svih kontinenata, sa kojima ću razgovarati o jačanju saradnje, obnavljanju nekih starih, tradicionalnih partnerstava i građenju novih”.
Predsednik Vučić boravi u SAD gde učestvuje na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Vučić će se učesnicima obratiti 21. septembra.
O novom diplomatskom pohodu Nemačke na Balkan pogledajte u novom izdanju emisije „Svet sa Sputnjikom“:
Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
SRBIJA
A da se opet zvekne? Teške posledice Šolcovog pada na glavu: Hitlerovska mržnja prema Srbima i Rusima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala