Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

A da se opet zvekne? Teške posledice Šolcovog pada na glavu: Hitlerovska mržnja prema Srbima i Rusima

© AP Photo / Markus SchreiberOlaf Šolc
Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
Pratite nas
Da je pad na glavu nemačkog kancelara Olafa Šolca ipak ostavio teške posledice pokazuju njegove poslednje izjave koje bi mogle da budu zastrašujuće ako ih ne pripišemo povredi koju je prvi čovek Berlina doživeo.
Taj pad prilikom trčanja, kako je priznao kancelar „moćne“ evropske zemlje, kao u nekom karikaturalnom naučno-fantastičnom romanu, uključio je vremeplov i obukao Šolca u nemačkog vojnika iz 1914. ili 1941. godine.
Ovaj zapadni lider, u napadu nadrealnog istorijskog paradoksa u svojoj glavi, sa povezom preko očiju i ogrebotinama na licu, izjavio je da učešće njegove države u NATO intervenciji nad Srbijom 1999. godine predstavlja „prekretnicu“ za Nemačku.
A da, kako je rekao, vojna podrška Ukrajini, po važnosti za Nemačku, može da se uporedi sa učešćem u bombardovanju Jugoslavije, kada je Berlin upotrebio svoje oružane snage prvi put nakon pada fašizma.

Izubijanom Šolcu se javlja smena epoha

Prema rečima izubijanog Šolca, intervencija NATO u događajima na Balkanu i ukrajinska kriza postali su za Nemačku - „smena epoha“.
„Ovaj rat (u Jugoslaviji) bila je prva smena epoha, pošto je Nemačka prvi put odlučila da interveniše u takvoj situaciji sopstvenim oružjem“, pohvalio se izudarani nemački kancelar.
Znači, u prevodu, za Nemačku nije smena epohe pokajničko klečanje Vilijama Branta nad žrtvama nacizma njegovih sunarodnika.
Za Nemačku je, po ugruvanom Šolcu, poluvekovna posthitlerovska demilitarizacija Nemačke, samo tragična epizoda kada nisu mogli da ubijaju sopstvenim oružjem.
Za jednookog Šolca, nova stranica nemačke istorije izlazi na svetsku scenu 1999. i 2022. godine kada njihovo oružje ponovo postoji samo sa jednim ciljem – da ubija Srbe i Ruse.

Udarac ga vratio u 1941.

Šolc pošto se strmeknuo, besramno seiri da je uspeh njegove zemlje što je razarala Srbiju pre 24 godine, kao da se istovremeno hvali i time što je u vreme Drugog svetskog rata, kao posledica zla njegove zemlje, ubijeno pola miliona Srba.
Šolc se, sa povezom preko oka i krastama po licu, ushićeno odnosi prema nemačkom naoružavanju ukrajinskih neonacista u sumanutom ratu protiv Rusije, kao da setno evocira na Drugi svetski rat u kome je u borbi protiv nacističkog demona život izgubilo više od 20 miliona Rusa.
Trebalo je samo da tokom bezazlene rekreacije nemački kancelar razbije glavu da iz njega pokuljaju geni predaka i da se restartuje na fabrička podešavanja.
Prvo čega se setio pošto se ugruvao je da Nemačka ubijanjem Srba i Rusa jedino može da zakorači u novu epohu i da se u stvari vrati svojim suštinskim temeljima.

Možda da se opet zvekne...

Izgleda samo, da je Šolc, prilikom nemilog sudara sa tvrdom podlogom, zaboravio kako su Nemci prošli u svim tim ratovima protiv velike Rusije i mnogo manje Srbije.
Da bi mu se i to vratilo, možda ne bi bilo loše da, kao u crtanom filmu, još jednom, ovoga puta dobrovoljno, zvekne muški glavom od nešto čvrsto.
Čisto da se ponovo restartuje, otrezni i probudi iz iskrenog hitlerovskog sna i da nastavi, bar na rečima, da folira da je moderni evropski lider.
Pa i ako se pojavi još neka modrica na licu, to će mu biti mnogo manja šteta od ovoga što sada izgovara.
A mi ćemo, evo, sve što je do sada izjavio, pripisati – nesrećnom slučaju.
Zajednička deklaracija zemalja-članica NATO-a nakon samita Alijanse u Vilnjusu - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SRBIJA
Nova NATO strategija za Srbiju: Budite srećni što smo vas ubijali – Kosovo otimamo za vaše dobro
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala